Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Búzahúst lisztből? Tapasztalatok?

Búzahúst lisztből? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Adnátok kérlek részletes leírást? Mit-hogyan?

2012. márc. 27. 08:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%
mi van?
2012. márc. 27. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Búzahús, vagy más néven szejtán készítése érdekel.

Olyan módszer, ami nem búzafehérjéből (sikérből) hanem lisztből indul ki.


A liszt "kimosásának" részletes leírása kell.

2012. márc. 27. 14:19
 3/11 anonim ***** válasza:
21%
Miért kellene olyan recept? Sikérből olcsóbban megúszod, és jobb lesz a minősége. Sikért szinte bárhol kapsz.
2012. márc. 28. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy jelezted a másik alapanyag előnyét.


Jó minőségű liszthez olcsón jutok. És a keményítőt is tudom hasznosítani.


A kérdés továbbra is ugyanaz.

2012. márc. 28. 15:06
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Kis keresés és megvan: [link]

De a keményítő része elveszik.

2012. ápr. 1. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Ezt a részt írja le valaki, aki már készített ilyet:


"Másnap kimossuk belőle a keményítőt folyó víz alatt"

2012. ápr. 2. 08:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Úgy tippelem, hogy valami szűrőbe kell tenni, és addig mosni, míg a fehéres rész jön belőle. A többi meg mivel víz hatására ragacsos egybeálló, így az meg benne marad a szűrőben.
2012. ápr. 3. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A keményitöt úgy tudod kimosni, hogy engeded rá a vizet é közben gyúrogatod a masszát. A lefolyó vizben kioldódik a kemenyitö, és a fehérje marad vissza.
2012. ápr. 5. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Tiktaalik ***** válasza:
bioboltokban szoktam venni szejtánt. saját készítésű eléggé nyomi lett....
2012. ápr. 11. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Látom, a többiek nincsenek képben.

A lisztet összegyúrtad ugye szép kis cipókra. (Zsömlénél ne legyen nagyobb)

Elkezded egy vödörben víz alatt gyúrogatni, nyomkodni. Hidegben kezdhetsz. Ha fázik a kezed átteszed a melegbe. (1x 2x váltasz és:)

Egyszer csak elér egy olyan állagot, hogy ki akar folyni a kezedből.

Na! Ilyenkor érdemes egy jó nagy teaszűrőbe tenni. és úgy pocskolni kicsit. Ha nem férsz el jól akkor bemeríted, kiemeled, gyúrogatod, bemeríted...

Hamar kiázik a folyós rész és visszamarad a nyúlós fehérje. Ami már összeáll.

Azt ismét lehet még egy kicsit kézzel gyúrogatni. (Melegvíz-hidegvíz-melegvíz-hidegvíz)

A végén mindig tiszta hidegbe tedd.

Hidegvízben vagy gyúrod egy ideig, vagy hagyod benne pihenni, mert a belseje nehezen hűl le.


Ha teljes kiőrlésű liszttel készíted akkor a víz aljára kiülepszik a korpa nagy része, de lesz a végeredményben is egy grízes barna hányad.


A vizeket akkor cseréld, ha már tejfehér.

Másnapra a fehér rész (a keményítő) vastagon leülepszik, az áttetsző víz enyhén barnás lehet.


Kérdés?

2012. ápr. 11. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!