Búzahúst lisztből? Tapasztalatok?
Búzahús, vagy más néven szejtán készítése érdekel.
Olyan módszer, ami nem búzafehérjéből (sikérből) hanem lisztből indul ki.
A liszt "kimosásának" részletes leírása kell.
Köszönöm, hogy jelezted a másik alapanyag előnyét.
Jó minőségű liszthez olcsón jutok. És a keményítőt is tudom hasznosítani.
A kérdés továbbra is ugyanaz.
Kis keresés és megvan: [link]
De a keményítő része elveszik.
Ezt a részt írja le valaki, aki már készített ilyet:
"Másnap kimossuk belőle a keményítőt folyó víz alatt"
Látom, a többiek nincsenek képben.
A lisztet összegyúrtad ugye szép kis cipókra. (Zsömlénél ne legyen nagyobb)
Elkezded egy vödörben víz alatt gyúrogatni, nyomkodni. Hidegben kezdhetsz. Ha fázik a kezed átteszed a melegbe. (1x 2x váltasz és:)
Egyszer csak elér egy olyan állagot, hogy ki akar folyni a kezedből.
Na! Ilyenkor érdemes egy jó nagy teaszűrőbe tenni. és úgy pocskolni kicsit. Ha nem férsz el jól akkor bemeríted, kiemeled, gyúrogatod, bemeríted...
Hamar kiázik a folyós rész és visszamarad a nyúlós fehérje. Ami már összeáll.
Azt ismét lehet még egy kicsit kézzel gyúrogatni. (Melegvíz-hidegvíz-melegvíz-hidegvíz)
A végén mindig tiszta hidegbe tedd.
Hidegvízben vagy gyúrod egy ideig, vagy hagyod benne pihenni, mert a belseje nehezen hűl le.
Ha teljes kiőrlésű liszttel készíted akkor a víz aljára kiülepszik a korpa nagy része, de lesz a végeredményben is egy grízes barna hányad.
A vizeket akkor cseréld, ha már tejfehér.
Másnapra a fehér rész (a keményítő) vastagon leülepszik, az áttetsző víz enyhén barnás lehet.
Kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!