Vajon miért lovagolnak egyesek azon, hogy MÁSOK mit esznek?
Hát hentes, vagy zöldséges a rokona.
Kell a kuncsaft ;)
Mindenkinek van valami világképe. (Pl: vega életmód a helyes/helytelen, meg még sok más dolog)
Ha ennek láthatóan gyökeres ellentétét képviseled, akkor az sérti az adott személyt, szóval rád támad. (okoskodással)
Ilyen az emberi természet. (Nem mindig, mindenki, de általánosságban igen)
A 6. válaszolónak szerintem igaza van, még annyit tennék hozzá, hogy szerintem igazából azok vannak többen, akiknek nem ilyen a természete (tehát akik nem lovagolnak azon, hogy te mit eszel vagy nem eszel), csak hát a másik csoport jóval hangosabb, feltűnőbb.
Van itt a háttérben még egy ok, ami már másokon és magamon is megfigyeltem: ha vegetariánust (vagy rendszeresen sportolót, környezetét kímélő embert, egészségesen táplálkozó embert stb.) látok, az rögtön felébreszti bennem a bűntudatot, hogy én húst eszem (vagy nem sportolok, pazarlom az áramot, egészségtelenül táplálkozom), és hogy a feltámadó kognitív disszonanciát csökkentsem, rögtön elkezdek amellett érvelni, hogy neki biztosan baja lesz attól, hogy így tesz. Tehát én nem azért nem leszek vegetariánus/sportember stb., mert lusta vagyok hozzá: a vegetariánusnak hiánybetegségei lesznek, városban futni egészségtelen, a fénycső károsítja a szemet, az egészséges táplálkozás meg ellentmond a magyar hagyományoknak. Tehát ő a hülye, hogy így tesz, nem én, hogy nem teszek így - és már el is múlt a bűntudatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!