Hitler vegetáriánus volt?
Szeretnék közölni valamit azokkal, akik azt mondják azért volt vegetáriánus, mert gondja volt a megemésztésével; minden ember, aki huzamosabb ideig nem eszik csak zöldséget és gyümölcsöt, annak a gyomra később nem fogja bírni a nehezebb égetett, húsos, zsíros dolgokat. Én is, több ismerősöm is ilyen, illetve mindenki akit megkérdeztem róla.
Tény, Hitler eleinte evett húst, majd nem engedte ezt meg magának, még a háború előtt jóval elkezdett róla "leszokni". A háború alatt pedig (főszakácsa elmondása aszerint) már csak a legfrissebb zöldzségeket és gyümölcsöket fogyasztotta (de ugyan ezt állítják akkori ételkóstolói is).
Továbbá nálam (és sokaknál) nem csak egyszerűen nem bírja agyomor már a húsféleségeket, de már kisebb mennyiség elfogyasztásánál is "kiküldi" a szervezet, mintha vírus fertőzött volna meg. Továbbá az is igaz, hogy Hitler tisztulni akart e féle képpen, testileg és lelkileg. Jó olvasni, hogy a dohányzást és alkoholt sem tertotta előnyösnek, sőt. Ez pedig megintcsak alátámaszt engem és a mai vegákat, hogy minél tovább eszel nyers zöldséget és gyümölcsöt, annál jobban kiéleződik az érzékenysége a testednek. Engem bánt a sült szalonna szaga, a húslevesé, de még az egyszerű ízesített pattogatott kukarica miatt sem tudok aludni (szag).
Érdekes ahogy olvasok egyre több dolgot Hitlerről, tevékenységéről, céljairól. Talán nem is volt rossz ember? Talán a céljai csak a végén mentek át fanatikusba? Ezek szerint jó meglátásai voltak, de a vereség előszelével túltolta a dolgot!? Több katonai tény is felmerül a 2vh-val kapcsolatban. Például oroszország nem, vagy sokkal későbbi célpont lett volna, sztálin volt aki ellene készülődött, építkezett, sereget csoportosított, hitler a szigetországgal akart leszámolni, nem volt teljesen bolond(vagy egyáltalán). Továbbá katonai jegyzetek számolnak be a pearl harbour sziget köré halmozott elavult, működésképtelen flottáról, amit nagyrészt használni sem lehetett, másrészt közel sem fért el a kikötőkben, az akkori flottaparancsnokot aki panaszkodott e miatt, hirtelen leváltották, majd jött a japán támadás (csali volt).
Egyszóval, igen Hitler vega volt élete utolsó 1-2 évtizedében már biztosan!
"Talán nem is volt rossz ember? Talán a céljai csak a végén mentek át fanatikusba? Ezek szerint jó meglátásai voltak, de a vereség előszelével túltolta a dolgot!?"
Nem csak a "vereség előszele" idején, hanem már elejétől kezdve "túltolta a dolgokat". Már ha lehet így nevezni azt a rasszista, antiszemita borzalmat, amit rászabadított a világra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!