Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy bírjátok enni a bolti...

Hogy bírjátok enni a bolti vagy piaci paradicsomot főleg télen? Savanyú, vacak és nincs paradicsomíze.

Figyelt kérdés
:(
2012. febr. 10. 20:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Konzerv hámozott.

Kenyérhez savanyú káposzta, fekete retek, sörretek, fehér káposzta, zöldpaprika.

2012. febr. 11. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
Most is lehet venni jó ízű, nap érlelte MAGYAR paradicsomot. Mostanában nagyjából 6000 Ft egy 10 kg-os láda a Kiskundorozsmai nagybanin, tehát a kereskedőnél olyan 1000 ft körüli kiló áron kell keresni. Lehet azért találni. ;) Ha netán találnál apró szemű (nem koktél), úgynevezett gurulós parit, akkor megfogtad az isten lábát. :)
2012. febr. 20. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 doboszoli ***** válasza:

Az utolsó válaszolótól tisztelettel megkérdezném:

Hol veszel most (februárban) "napérlelte, magyar" paradicsomot?

2012. febr. 20. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
Termál fűtéses üvegházról hallottál már? :-O Bizony, onnan. Most is megérik finomra a paradicsom, csak tovább tart. Nem a levegőbe beszélek, nyugi!
2012. febr. 20. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 doboszoli ***** válasza:

Mondom, NAPÉRLELTE, nem kényszerérett.

Igen, hallottam már üvegházról, agrár végzettségem van...

2012. febr. 21. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
Akkor elég szomorú, hogy még nem ettél ilyenkor finom paradicsomot. Amúgy az, hogy értesz a szántóföldi kultúrákhoz, még nagyon nem jelenti azt, hogy a kertészeti kultúrákhoz is értesz. ;) A paradicsom attól, mert nem érik be 1 hét alatt, nem lesz kényszerérett. Ha a termelő nem szedi le féléretten, ugyanúgy, ugyanolyanra érik, mint a rendes szezonban. Ilyenkor is vannak napsütéses órák, csak kevesebb.
2012. febr. 22. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 doboszoli ***** válasza:
Te tudod!
2012. febr. 23. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:

A nap érlelte paradicsom vitához hozzátenném,hogy mi csak családi mennyiségben termelünk zöldségeket,de ősszel megmaradt egy csomó. Mielőtt megfagytak volna,leszedtük az összeset (a zöldet is) és ládába pakolva beállítottuk a hűvös kamrába "majd lesz vele valami" alapon. Ez volt október,november környékén,és jelenleg is azt a termés paradicsomot esszük. Nem kellett neki semmilyen tartósítószer,kicsit megszikkadt,megfonnyadt,de 25-ből 1 romlott meg,elállt magától majdnem mind. A zöld paradicsomok is többé-kevésbé beértek (igen,maguktól,a spájzban).


Van ilyen is :D Csak jó környezet és jó alapanyag kell hozzá :D

2012. febr. 24. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 Induska válasza:
Számomra a "téli" esetlegesen import paradicsom NEM paradicsom. Amikor viszont IDÉNYE van, akkor szó szerint kilószámra eszem.
2012. febr. 27. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
én reikivel kezelem és máris kiszedtem belőle minden rosszat és még az íze is elfogadható
2012. márc. 6. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!