A tejnyeréshez nem kell állatot ölni, nem? Akkor miért olyan borzasztó, ha tejet iszunk?
Én vega vagyok, de fogyasztok tejet. Tisztelem azokat is, akik vegánok és tejet sem fogyasztanak, és részben egyet is értek az elveikkel. A tejfogyasztás azért javasolt, mert természetes úton a hús és tojás kivételével egyedül abban található meg a B12 vitamin a szervezet által hasznosuló formában. Létezik mesterséges B12 kiegészítő, és valószínűleg a jövőben ez hangsúlyosabb szerepet fog kapni. Én mindenesetre maradok a tejnél. Mézet is fogyasztok.
Viszont vannak érvek a tejfogyasztás ellen is, amik hamarosan, talán még a mi életünkben be fognak épülni az emberek életébe. A tej előállítása ugyanis igen nagy földterületet igényel, erre egyszerűen nem lesznek erőforrásaink.
Emellett én igyekszem csak olyan tejterméket fogyasztani, amit jó körülmények között tartott állattól nyernek ki. A vegánok azért nem fogyasztanak tejet, amiért rabszolgát sem tartanak. Én viszont úgy vélem, a társadalmi rétegeknek is megvannak valahol a feladatkörei. Furcsán fog hangzani, de a háziasított tehén is az emberi társadalomhoz tartozik, ezért is tartom elképzelhetetlennek, hogy megöljem őket! De a munkájuk gyümölcsét, a tejet hajlandó vagyok élvezni.
A vadhús fogyasztását nem annyira tartom erkölcstelennek, amennyiben még az elejtés napján elfogyasztják az állat testét, és személyesen a gyilkos fogyasztja el. Ez azonban csak elméletben működik így, hiszen ha ezt a gyakorlatba ültetnénk, néhány nap alatt kiirtanánk a teljes vadpopulációt.
Ha már a "kitalálásoknál" tartunk...
off:
Kérdezem én, nektek milyen a fogazatotok?Talán nem gumós zápfogazat?
DE
Ez mit jelent?
MINDENEVŐek vagyunk
Ez mit?:hogy eszünk húst, és növényeket is...
természetesen megártem azt, hogy valaki nem akar a tömeg- húsipari-termékekből enni, de az nem vega, mert megenné a "Mari néni" disznóját.
Hozzáteszem jól is tenné, mert egy egészséges szervezetnek igen, szüksége van húsra, természetesen előfordulnak olyan betegségek, intoleranciák, amikor valaki nem ehet.
on:
Valaki a tojás ételként fogyasztását is borzasztónak tartja
Sőt oylan is, aki a húst
Ez természet ellen való. Ugyanógy mint a melegek, ne értsetek félre, semmi bajom velük, mert mindjárt jön, hogy hogy mondhatok ilyet. Tény a természetben kiszelektálódnak.
De már mi régen elhagytuk a természetet.
Tulajdonképpen sztem semelyik sem borzasztó, csak annak aki úgy gondolja.
A szmarha nem azért lett, hogy nekünk tejet andjon, hanem egy élőlény, egy állat, ami emlős, és a borjának termel tejet. A tej az emlőben a " kereslet-kínálat" elv alapjá termelődik. Tehát amennyire szüksége van a borjónak, vagy emberek esetében a csecsemőnek, annyi termelődik. Emberek esetében is lehet becsapni a szervezetet fejéssel, így akár más gyermekét is lehet táplálni, a nagyon fontos anyatejjel. A szmarhák esetében, ugyanígy van, mi fejjük így termel,(az emberi mell is begyullad, ha hirtelen megszűnik a szoptatás),fokozatosan lehet csak elapasztani a tejet...
Annak borzasztó, aki intoleranciában szenved (leggyakrabban laktóz-intolerancia, hiányzik a laktáz enzim, vagy nem múködik megfelelően, tehát nem tudja egyszerü cukrrá bontani a szervezet= futás a legkisebb helyiség irányába)Akinél ez igazán komoly, az tejfölt és sok más terméket sem fogyaszthat....
TE miért gondolod? vagy kitől hallottad hogy borzasztó tejet inni?
Tegnapelőtt 18:58
Mielőtt belemelegednél a butaság terjesztésébe:
Az ember rendszertanilag valóban mindenevő, erre van beállva az emésztőrendszre, fogazata, stb.
Az, hogy a mindenevő állatok között vannak vegák...hát legalábbis kétkedve fogadom. Ha nincs más lehetőségük, megélnek, de hogy vegák lennének, gyanús.
A hal nagyon rossz példa, mert a minden-növényevő, ragadozó fogalmak, csak az emlősök körében léteznek.
A halakat békés, és ragadozó fajokra tagoljuk.
Szóval tőlem élhetsz répán holtodig, de butaságot ne terjessz.
Ja, a nyers hús! A tatár bifsztek, a szushi kedvenceim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!