Vegetáriánus/vegán kávézót-cukrászdát szerintetek érdemes lenne nyitni?
Lenne rá igény?
Pest melyik részén?
Friss, gyümölcsös sütik, fair trade kávé, gyümölcssaláták, teák, fagylatok, jégkásák, prailék, torták... ilyesmik.
Én nem számoltam, csak eszembe jutott egy ötlet.
Pontos számítás a Te feladatod lesz, mint a potenciális vásárló réteg felmérése, a bekerülési összeg előteremtése, a hely kiválasztása, a megtérülési idő kiszámolása, a reklám, stb., ami egy ilyen induló vállalkozással jár.
Sok sikert hozzá!
A fair trade kávé nem finomabb az átlag arab kávénál, csk többe kerül (manapság meg nem szívesen fizeti meg az emberek többsége a különbséget, csak mondják "Persze, előnyben részesítjük!").
A tejcukorérzékenyet és a tejterméket nem fogyasztó vegák, meg a McDonlds-ban fagyiznak.
A szójatej az rettenet.
A sütikben van tojás, vaj, tejszín ...
Teát inkább teázóban iszogatnak manapság.
Túlságosan leszűkited így a vevőkört. Nem fogsz tudni miből megélni.
Saját vélemény (sajna nekem nincs lehetőségem megvalósítani):
Én pl levesbárt hiányolok. Külföldön nagyon közkedvelt és eltejedt. Ebédre nemis jó ha nehéz kalyát eszel. Utána csak bealszol. Magyarországon meg csak a "főzelék-bárokat/falókat" ismerik.
Egy tál kiadós leves friss pékáruval tökéletes ebéd-uzsonna-vacsora lehet. Lehetnek vega levesek is...
Mindennap 5 különféle nagyadag levest elkészítesz. Folyamatosan melegen lehet tartani. Vicces tányérokban kínálod 3 méretben. Kiírod, hogy a hussal készült leves ennyi, a húsnélküli annyi. Gyors kiszolgálás. Főleg irodáházak közelében a belvárosban.
Nem biztos, hogy meg tudnák fizetni.
A tej, tojás, zselatin, tejszín pótlása nem olcsó, és az árban ennek ( a bérleti díjon, meg egyéb költségeken felül) meg kellene térülni.
Ráadásul az sem mindegy, hogy ezek kihagyásával, helyettesítésével mennyi E adalék jut a szervezetbe...ha állatíi eredetű fehérje nem is.
Üdv!
igen van rá igény.
Elég sok a "fogyatékos" aki ezt az evolúció ellenes
(kihalás veszélyes) életet választja.
A full vegán ételeket előállítani elég költséges..
De aki ezt választja az bármennyi pénzt megad majd érte,
ezért nyereséges lesz.
Én (nem, nem vagyok se vega, se vegán) egyébként nem tartom hülye ötletnek.
Gondoljatok bele, hogy sokan vannak, akik erre vagy arra (tej, tojás) allergiásak. Nekik pölö kimondottan jó lenne egy olyan cukrászda, ahol ők is tudnak fogyasztani.
Ezt feszegettem én is. És akkor még nem beszéltünk a divatból, vagy kényszerből fogyókúrázók népes táboráról.
Persze nem Kajászóröcsöge főterén, de egy közepes/nagyobb városban
lenne létjogosultsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!