Hány éves korod óta vagy vega? Volt ebből problémád az iskolában?
Egész pici, ovis korom óta. Nem volt gond, nem ettem szinte semmit kicsinek. :) Most se sokat. :)
18L
én mindig is az voltam, oviba nem nagyon emlékszem h lett volna hús, de ha volt akkor nem ettem meg, olyan nem volt hogy márpedig muszáj megenned. A suliba meg már volt külön vegáknak menü. Ebből csak otthon volt probléma, apám mindig üvöltött meg csapkodta az asztalt hogy egyem meg a húst, én meg sírtam beletömtem az összes húst a számba elrohantam az asztaltól és kiköptem az egészet valahova:D elég rossz volt de szerencsére már nem élek vele. Meg akkor a nagyszülők sem fogadják el, de ez már nem érdekel. Anyám meg beletörődött.
18L
12 éves korom óta vagyok vega. Az osztálytársaim nem tudják, még menzáról is kiiratkoztam. A barátaim, a rokonok tudják. A család szokott is piszkálódni, de ahol be ott ki a hang. A legtöbb ember nem tudja miket nem hord össze a vegetáriánus életmódról. Az Ő bajuk.
Az egészségem egészségnek örvend :)
Sok szerencsét!
14 éves korom óta. Szerencsém volt, mindig volt választható vega ebéd is az iskolában.
Aki ezt nem tudja respektálni az nem való pedagógusnak.
Nálunk a menzán nem nagyon volt vega menü. A hónap elején megkaptuk a listát, hogy mi lesz a kaja, és beikszelhettük, hogy A vagy B menüt kérünk-e. Jobb híján azt választottam, amiben kevesebb volt a hús.
Osztálykiránduláson volt, hogy kaptam külön rántott sajtot, de rossz érzés volt, hogy kivételeznek velem és valakinek ezért külön dolgoznia kellett, de egyszerűen nem bírom megenni a húst, már a szagát se bírom. Engem nem zavar, ha nem kapok külön kaját, inkább eszek köretet körettel, vagy megoldom máshogy, miattam ne kelljen külön fáradnia senki idegennek, valahogy így állok hozzá. Mondjuk itthon sokszor kell anyukámnak külön kaját csinálnia, de már berendezkedtünk erre, nem nagy fáradság szerencsére.
Óvodában rámkényszerítették, hogy megkelljen ennem. Párszor sikerült nekik lenyomni a torkomon, de utánna többet nem hagytam magam. MIndenki ébredezett már a délutáni pihenőből, én meg még mindig az asztalnál ültem, mert nem engedtek el onnét. Mivel nem szerettem aludni ott, így nem szóltam senkinek otthon. Aztán körülbelül 5.-es vagy 6.as lehettem amikor tudatosult bennem ez az egész vegaság...onnantól kezdve nem az undor miatt nem ettem, hanem az állatok miatt. Most 19éves vagyok, és azóta se ettem húst.
Rengeteg próblémám volt a suliban. Az első évek nem voltak rosszak mert akkor még senki nem tudta, és anyukám barátnői voltak a szakácsnénik. Így hús nélkül kaptam a kaját és kaphattam sokszor repetát. Aztán igazgatóváltáskor nem sorba álltunk a menzán kajáért, hanem előre kivolt rakva az asztalra. Onnantól mindig ott volt a hús a kaján, és ott volt a sok tanár aki nem engedete visszavinni a kaját amíg nem ettem belőle. Asszem 2x játszották el velem, aztán már vissza se vittem a kaját, egyszerűen otthagytam az asztalon én meg kisétáltam. Ki is iratkoztam menzáról még azon a héten, enni meg már nem mentem be, pedig pár napig még kivolt fizetve. Osztálykirándulásokon otthonról vittem enni, és mellette elég keményen éheztem. Középiskolában 3évig titkoltam, és fornettis cuccokat ettem, így nem látták, hogy nem eszek szalámit. Aztán mikor kiderült engem is csúfoltak, hogy "menjek legelni stb..." Hát sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!