Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel győzzem meg magam a...

Mivel győzzem meg magam a húsevéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Pár éve rosszul lettem kajálás közben ,pszichés okai voltak valószínűleg sajnos a kajába hús is volt így azóta egyszerűen nem bírom megenni. Az oka hogy mivel akkor hányingerem volt valahogy összekapcsolta az agyam a kettőt.

Egyrészt szerintem nem egészséges ez a teljesen húsmentes élet, másrészt a húsos kaják íze hiányzik. Pl egy jó sült csirke, vagy csirkepörkölt . A harmadik hogy sportolok és nem ártana egy picit magasabb fehérje bevitel sem.

Tudom meg lehet oldani hús nélkül az életet és eddig se haltam bele, de valami mégis hiányzik. Valaki győzzön meg ! Bármilyen ötletet szívesen fogadok.

2024. jún. 9. 22:52
 1/9 anonim ***** válasza:
55%

Miről kellene meggyőzni?

A húsmentes étkezéssel jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagysz. Sportolni meg nem csak vegetáriánusként, de vegánként is lehet.

Tehát ez önmagában nem gond.

A patológiás kapcsolat az étellel persze nem jó, de nekem ellentmondás, hogy hiányzik a hús íze, ugyanakkor undorodsz a hústól

2024. jún. 9. 23:11
 2/9 anonim ***** válasza:
41%

A húsmentes étel nem egészségtelen, ha rosszul lettél a hústól, akkor jobb, ha nem erölteted, akár allergiát is ki tudsz alakítani.

Másrészt sportoláshoz sem kell hús, rengeteg vega/vegán sportoló van, aki a fehérjéket csak növényekböl fedezi.

2024. jún. 10. 07:41
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Ha hiányzik akkor megeszed. Ha undorodsz tőle akkor ne edd.

Miért kéne meggyőzni?

2024. jún. 10. 11:30
 4/9 anonim ***** válasza:
49%
Minden ízt amit a hús kaphat ha megfűszerezik meg lehet oldani szója, borsófehérje, búzafehérje, tofu kocka/szelet, darálék és hasonló készítményekkel. Én legutóbb buffalo csirkeszárny mintájára elkészített tofut ettem törtkrumplival, isteni volt.
2024. jún. 10. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Az undor az egy érzelem és az érzelmek nem múlnak el ész érvek alapján.

Ráadásul az egyik alapérzelem az undor.

Itt nézd meg:

[link]

2024. jún. 11. 08:49
 6/9 anonim ***** válasza:
55%
Érdekes, hogy amikor valaki (nem vegán) azt kérdezte, mivel pótolja a bacont, mert az emlős evést etikátlanabbnak tartja, mint a szárnyasok, halak fogyasztását és én azt merészeltem írni, hogy nem látok etikai különbséget, egyen nyugodtanbacont, a vegánok rám förmedtek, hogy miért akarom eldönteni, hogy más mit egyen, itt meg amikor valaki kifejezetten húst akar wnni explicit győzködik, hogy ne tegye.
2024. jún. 13. 13:21
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem egyszerűen kezdj kis adagokkal és figyeld a reakciódat. Velem gombával volt hasonló, hogy egyszer gombaleves után olyan gyomorrontásomnlett, hogy kórházba is kerültem mérgezés gyanúval (nem az volt és valószínű a mérgezést sem az okozta). Évekig nem ettem utána gombát. Aztán olyan ételekkel szoktam újra hozzá, amikben csak kis mennyiségben használtak. Pl pizza, ahol a feltétben van pár kis szelet.
2024. jún. 13. 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

Nem vagyok vegán de mindenkinek azt tanácsolnám hogy ne egyen olyasmit amitől undorodik.

2024. jún. 13. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik, hogy meggyőzöd magad. Nekem is van ilyen 10+ éve, csak szerencsére mással, ami nem ennyire zavaró. Egy vírusos fertőzés miatti hányással kapcsolta össze az agyam. Azóta is ha megérzem az ízét felfordul a gyomrom, mindegy mit csinálok. Nagyon apránként a talán vissza lehet szokni. Esetleg kipróbálni hogy pl csak csirke, csak csirkemell, másképp fűszerezve, ilyesmi. Lehet, hogy egy pszichomókusnak van erre módszere, én meg nem iszom szangriát meg nem eszek egy bizonyos fajta hagymás gombaételt.
2024. jún. 29. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!