Szóval! EREDETILEG ilyen felosztás volt:
Aki vegetáriánus, az CSAK növényt (vegetáció!) eszik, mert nem akar semmit olyasmit, amihez bármilyen állatot el kell pusztítani.
Ennek enyhébb változatai:
A lactovegetáriánus: ök tejet, tejterméket esznek a növények mellett.
Az ovovegetáriánusok: ök tojást esznek a növényeken kívül.
Az ovolacto vegetáriánusok: ök tojást és tejterméket is esznek, nem csak növényeket.
A vegánság nem étrend, hanem állatvédelmi mozgalom, semmit nem fogyasztanak vagy használnak, amik állatoktól származnak: csak növényi eredeü élelmiszereket fogyasztanak, nem használnak börböl, selyemböl, viaszból vagy más állati eredetü anyagokból készült tárgyakat sem.
A kérdéshez: a faggyúhoz meg kell ölni az állatokat, ezért sem a vegetáriáusok, sem a vegánok nem fogyasztják.
Vegetáriánus = nem eszik állatot.
A faggyú az állat része
Ezek divatvegák.
Boldogult gyermekkoromban azt hittem, hogy a piacgazdaságban azt állítják elő, amire az emberek vágynak. Ma már tudom, hogy a vágy is termék. Teremtsük meg az igényt felesleges dolgokra, és gyártsuk le.
India teljesen más világ. A jóga sem testgyakorlás, az állati eredetű ételek kerülése is csak egy komplex világnézet eleme.
Ott ők például nem akarnak kolbásznak kinéző gabonaakármit enni.
Az európai idiotizmus szép példáját mutatta be egyszer Győzike, amikor közölte, hogy ő vege, ezért a húslevesnek csak a levét fogyasztja el.
A vegetáriánusoknak nem tudom mennyire van elvük, ezt inkább diétaként csinálják az emberek... nem hiszem hogy valaki az elvei miatt nem eszik marhafaggyút, mert megölik hozzá a tehenet, de megissza a tejet, meg megeszi a sajtot, miközben az előállításához elveszik a borjút és leölik.
Ha egy vegának van elve, akkor legyen vegán, minden más csak rizsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!