Aki vegán az semmi körülmények közt nem eszik hust?
"Min zavarodtál össze?"
Akkor ezek szerint valóban nem tudtam mi a vegán, nekem egy vegán mesét arról, hogy az élelmiszerhez nem kell megölni, sőt, kihasználni se egy állatot.
De akkor ezek szerint ez hülyeség, és gyakorlatilag ugyanazt jelenti, mint a vegetáriánus, hogy ne legyen benne állati eredetű.
Szóval... A majonézes saláta nem fér bele, mert ugye a tojás miatt a szegény tyúkot kihasználják.
De hogy a rizs termelés miatt fél Délkelet-Ázsiában kiirtották a vadon élő állatokat, és nem simán állatok millióit mészárolják le, hanem több ezer állat faj hal ki végleg (!!!) a bolygóról (ellentétben ugye a tyúkokkal) az ilyenek miatt, az belefér, azzal semmi probléma nincs!
Nahát, akkor megnyugodtam, eddig nem is tudtam, de akkor mégis tudok vegán ételeket készíteni! :D
Ez tök jó, új világ nyílt meg számomra! :D
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez egyébként távolság függő is, vagy az se számít?
Szóval ha mondjuk tőlem 3 km-re kiirtanak egy erdőt, hogy repcét termesszenek az olaj miatt...
és mondjuk tudom, hogy ezrével éltek az erdőben állatok, mert saját szememmel láttam, szinte köztük nőttem fel.
Akkor az a repceolaj is vegán?
Vagy nekem nem, de neked igen?
Hány km-nél van a határ?
Mondjuk Kambodzsa elég messze van ahhoz, hogy az ott termelt rizs minden magyarnak vegán legyen? Függetlenül a végérvényesen kiirtott fajok népes listájától?
Te rohadtul el vagy tévedve.
A vegetáriánus eszik állati eredetű dolgokat, csak húst nem.
A vegán meg semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik vagy használ.
Ennyi a vegánság. Lehet itt kikérni magadnak mindenféle fasságot, nem tudtam, hogy a rizs egy ilyen csapda lesz, amiről kvára jól tudod, hogy vegán, csak elő akartad itt adni a Kambodzsás baromságod.
Na, emelem kalapom, viszlát.
Gyümölcs, kenyér, rizs, burgonya, lekvár stb elég sok minden van otthon nálam, és azért a legtöbb háztartásban is. Ha nem tudom előre, hogy vegán, akkor se kell korgó gyomorral távoznia. Legfeljebb nem evett valami fenségeset, hanem csak valami nagyon egyszerűt.
Ha meg lezuhan az Andokba, akkor még a halott barátját is meg fogja enni, nemhogy a rántotthúst.
"A vegetáriánus eszik állati eredetű dolgokat, csak húst nem."
Nem, ez nem igaz, a vegetáriánus étrendnek különböző fokozatai, csoportjai vannak.
Valamelyik abszolút semmiféle állati eredetűt nem eszik, de ott vannak pl. az ovo-lakto vegák, akik tojást, tejterméket fogyasztanak.
"A vegán meg semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik vagy használ.
Ennyi a vegánság."
Érdekes, amikor kérdésként merül fel, mi a vegánság, mindenki melldöngetve hangoztatja, hogy az nem egy étrend, hanem egy életmód, ami arról szól, hogy az életvitelünkhöz nem kell megölni, és kihasználni az állatokat.
Nincs kitétel, kivétel, hogy miért van az az állat megülve.
Ha a húsáért ölik meg az állatot, a belőle készült étel, nem vegán.
Ha a bundájáért ölik meg az állatot, akkor a belőle készült bunda, nem vegán.
De ha a a területéért ölik meg az állatot, (hangsúlyozom, nem úgy, mint egy haszonállatot, hanem sok esetben az egész populációkat, vagy fajokat végleg eltörölve a Föld színéről)
akkor az így előállított étel, az vegán?
" amiről kvára jól tudod, hogy vegán, csak elő akartad itt adni a Kambodzsás baromságod.
Na, emelem kalapom, viszlát."
Nem, pont ez az, hogy ilyen elvekbe ez hogy fér bele? Én nem tudtam, hogy a rizs az vegán. Szerintem, maximum vegetáriánus.
Szia, viszlát neked is, neked sajnos nem sikerült megugranod a szintet, ami magyarázatot tudott volna adni.
Eredeti kérdésre;
Ha pisztolyt tartanak a fejéhez;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!