Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért nem szoktak az állattart...

Miért nem szoktak az állattartás ellen(kutya/macska) felszólalni vegák/vegánok?

Figyelt kérdés
Majdnem minden háznál vannak kutyák/macskák és ezen állatoknak ekkora mennyiségben jelentős a hús igénye, tehát ha emberek nem is fogyasztanának akkor is a kutyák macskák miatt tovább kellene mészárolni és szenvedést okozni a többi állatnak.

2023. jan. 18. 11:07
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Én értem de egy kutya is tudna hús nélkül enni mint egy ember, csak mindkettőnek nagyon nehéz!!!

A másik hogy ezt félretéve is a kutya, és főleg macska igényel rengeteg húst, tehát létezésük okán, jogos elpzsztitani kinok kinja közt leölni marhakat serteseket szarnyasokat??!

De ember meg ne egye.

Érdekes.

Már vegántol is vettek el gyerekeket is nemcsak állatokat

2023. jan. 18. 16:38
 12/41 anonim ***** válasza:
73%

Mi olyan érdekes benne? Az embernek nem szükséges a hús a túléléshez, a macskának meg igen.

Igen, vettek el gyereket bizonyos vegánoktól, akik kb csak almával akarnák etetni a gyereket, ami nyilván nem kielégítő táplálkozás.

2023. jan. 18. 17:22
 13/41 anonim ***** válasza:
34%
Kapnának pl. rovarokból készült tápot. Talán most is van ilyen, csak nem nagyon reklámozzák... Mellesleg láttam már videón kutyát jóízűen nyers zöldséget enni, talán néha belefér.
2023. jan. 18. 21:04
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

"jogos elpzsztitani kinok kinja közt leölni marhakat serteseket szarnyasokat"

Nem is azzal van a baj, hogy ezek az állatok meghalnak, hogy legyen mit ennie a kutyáknak, macskáknak. A természetben az oroszlán is élve kezdi enni a gazellát, de az a gazella előtte teljes életet élt. Az ipari állattartás a probléma, ahol viszont rabszolgaként élnek, olyan körülmények között, amit állatkínzásnak tartanánk, ha kutyáról macskáról lenne szó. Nem tudom mi lenne a megoldás, ha valaki tudja, írja le.

2023. jan. 19. 00:43
 15/41 anonim ***** válasza:
33%

#10: nem értek egyet se a vegánokkal se a vegetariánusokkal, nem is érdekelnek. Viszont ha joga van az állatoknak saját életmód szerint táplálkozni, akkor a marhának és csirkének nincs joga az élethez? 😃 abból van a (jobbfajta) táp.

Az én válaszom erre a kérdésre az lenne, hogy nem sajnálom az állatokat mert a haszonállat értünk van, étel nekem is állatomnak is.

#kérdezö: nincs akkora agykapacitásuk, hogy idáig eljussanak. De nekik kellene hörcsögöt tartani.

2023. jan. 19. 13:41
 16/41 anonim ***** válasza:
94%

A vegánság definíciójának része, hogy "amennyire lehetséges és megvalósítható". Embert lehetséges vegán diétával életben tartani, macskát nem, így rájuk nyilván nem vonatkozik.

2023. jan. 19. 13:47
 17/41 A kérdező kommentje:

Kutyat is lehet.

Macskat nem mert obligált húsevő.

Viszont akkor a hazikedvencek miatt az állatok örök szenvedésre vannak ítélve, hiszen ha ember le is mondana a húsról. A cirmi és bodri miatt tyúknyakakat kellene metszeni ugyanúgy

2023. jan. 19. 14:09
 18/41 anonim ***** válasza:
80%

A kutya kérdéses, hogy megél-e növényeken. A macska egyértelműen nem.

De nem válaszoltál a korábbi kérdésre. Szerinted akkor mit kellene csinálni a "cirmikkel és bodrikkal"? Lemészárolni az összeset? Vagy milyen jobb ötleted van?

2023. jan. 19. 14:15
 19/41 anonim ***** válasza:
45%
Ezért baromság az egész...Az ember mindenevőnek született! Ahogy a növényevő pl őz nem él meg(szerintem) ha húst raknának elé! Ahogy az oroszlán sem ha füvet kéne ennie...Attól hogy az ember minden evő! És kihagyhatja a húst mert akkor is életben marad az egy dolog...De a természetet nem kéne megtagadni,formálni! Igy is az egész világ már mű!
2023. jan. 21. 09:17
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
19 Vagyok! A kutya meg hiába nem 100% húsevő mint a macska de akkor is 80% igényli a húst! Mivel a vadonba is húst evett az őse nem füvet...Alapból miért vannak éles fogai? Mert ragadozó!
2023. jan. 21. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!