A margarin tényleg nagyon káros?
Figyelt kérdés
Sok helyen lehet olvasni róla, itt a gyakorin is. Tényleg el kéne hagyni mindenkinek az életéből? Mi a jelenlegi álláspont? Próbálom teljesen elhagyni az állati eredetű táplálékokat, és a vaj helyett átálltam a margarinra, és bár finom, kicsit aggódom.2022. júl. 21. 23:25
11/12 anonim válasza:
"A margarinoknál pl a készítési eljárásról nehéz kideríteni, hogy az hidrogénezett, vagy nem."
Ez már csak azért sem igaz, mert az EU területén tudtommal egész EU-ra vonatkozó szabályozás van arra, hogy minden gyártónak fel kell tüntetnie, hogy az a margarin / zsírkészítmény hidrogénezett eljárással készült vagy sem.
12/12 anonim válasza:
Egymáshoz viszonyítva mindkettőnél van pro és kontra. A vaj tejből készül és elvileg tartalmaz vitaminokat, viszont rettentően zsíros. A margarinos vajkrémek szintén vitaminokkal növényi alapúak vagy tejjel-vajjal keverve is kaphatóak, eredetileg utóbbi volt rájuk jellemző és némelyik egy időben korcsosult el. Illetve a margarinok kifejezetten zsírszegények, Franciaországban egészségesebb vajkrémekként indultak pályafutásukra. Sokan mégis tévesen műanyagnak kiáltják ki. Én margarin-párti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!