Miért gyártanak vegánoknak olyan termékeket, amik olyanok, mint a hús?
Pl. van már vegán daráthús, sajt, felvágott, kolbász. Én ezt nem értem. Ha valaki nem akar húst enni, akkor miért akar olyat enni, mint a hús? Szerintem ezek nem is annyira egészségesek...
Én 30 éve nem eszek húst, de eszembe se jut, hogy ilyen húsimitációkat egyek...
Mert nem mindenki azért vegán,mert nem szereti a húst,ezt te is tudhatnád 30 év után..
Másnak jól esik hasonlót fogyasztani anélkül,hogy bűntudata legyen. Jó minőségű meg nem egészségtelenebb,mint bármilyen más feldolgozott élelmiszer,plusz nem azon élnek,neha jó feldobni vele az ételt.
Nem vegán ként mondom, hogy sok okból lehet valaki vegán. Lehet például, hogy valaki állatjogi szempontok miatt az, és nem a hús ízével/állagával van gondja. Nekik például tökéletes alternatíva.
A "tejtermékek" pedig nem csak vegánoknak jók, hanem tejfehérje allergiásoknak is például.
A késztermékek persze sokszor rohadt egészségtelenek+drágák, de nem mindenki ér rá főzni minden nap.
Ez előző válaszokat annyival egészíteném ki, hogy nyilván van is ezekre kereslet, ezért szaporodnak ezek a termékek gombamódra!
Itt meghallgatható egy podcast, a Portfólió a Pápai Hús ügyvezető igazgatóját kérdezi, aki arról beszél, hogy nemcsak vegánok, vegetáriánusok, de flexitáriánusok is veszik a vegán termékeiket, és igyekeznek folyamatosan bővíteni a termékkínálatukat. Azt is elmondja, hogy legfőképpen a fiatal generáció nagyon nyitott ezekre a termékekre.
Én pl azért vagyok "vegán", mert mindenféle állati fejérjére allergiás vagyok, ha csak picit is eszek véletlen, egyböl beödémásoodok, tele leszek nagy vörös foltokkal, nem kapok levegöt és legtöbbször az ügyeleten kötök ki.
Azt hiszem, értheö, ha néha eszem húshelyettesítö termékeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!