Egy nagyobb összejövetelre milyen vegán ételt javasolnál?
Lesz egy nagyobb családi banzáj, amit mi szervezünk. Lesz 4-5 vegetáriánus/vegán, és nekik a pörköltön kívül szeretnék ételt szolgáltatni (egyébként én is közéjük tartozom). Nem régen tértem át a húsmentes étkezésre, de nem tudom hogy mit lenne praktikus készíteni. Mivel van vegán is, ezért minden állati származékot szeretnék elhagyni.
Mit javasolnátok, ami finom, nem a legmacerásabb, és lehet nagy mennyiségben is készíteni? (Tehát pl. a mirelit halrúd utánzatot kihagynám, meg ehhez hasonlókat.)
Konkrétan minden boltban van már tojásmentes majonéz. :D
#Kérdező
Nekem is az első gondolatom a gombapörkölt volt. :D
Esetleg valami wokos sült tészta/rizs. Vagy valami rakott zöldség.
A 7-es vagyok, nagyon érdekelne, miért pontoztak le majdnem nullára, amikor a kérdésre válaszoltam, két ételt megemlítettem (feljánlva, hogy a receptet is beírom, ha érdekeli a kérdezöt), három másikat belinkeltem, szerintem ez nem a nem-hasznos válasz kategória!
Komolyan mondom, nem érdemes értelmes választ írni, mert csak lehúzzák az embert!
A padlizsán NEM kesernyés, az csak régen volt, a mais fajták egyaltalán nem ilyenek.
Másrészt igen régi magyar zöldségféle is, föleg a szocializmusban tünt el az üzletekböl.
Ettöl függetlenül meg igen finom, és nagyon egészséges.
Meg lehet indiai ételeket enyhébb formában is készíteni, a lakótárs valószínüleg leégeti a füszereket.
De ízlésröl vitatkozni nem érdemes, én minden esetre kisérletezö kedvü vagyok, rengeteg mindent kipróbálok, és szerintem megéri.
Amiket írtam, azokat meg direkt azért, hogy ne csak teljesen megszokott ételeket tudjon a kérdezö készíteni, ezek mindegyike nem több munka, mint egy gombapörkölt és vendégeknek inább valami érdekesebbet, különlegesebbet készítenék, ezért javasoltam. Kár, hogy ennyire nem tartják jónak.
Hogy sikerült az esemény kérdező?
Egyébként nálam a lecsó bulgurral, curry, gombás ételek a befutók, valamint minden, ami rakott. Édességnek pedig általában a mindenmentes receptek vegánok is egyben. Legegyszerűbb számomra az almás-zabos muffin, amit fel lehet dobni a tetején csokival, vegán tejszínhabbal, de lekvárral is isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!