Jó íze van a zeller szárnak nyersen (mondjuk salátában aprítva)?
Igen és előtte "meghámozni", ha öregebb. Valahol az alsó harmadában (nem a legalsó részénél, hanem ahol még egyenes és kúpos) kézzel eltöröd és apró szálak fognak kikandikálni, vagy beleszakadva pont nem. Azokat kell kitépni hosszában a szárból.
De ha már ilyen, akkor sokszor már eleve erősebb a keserű íz benne, mert öreg. Jobb eleve elkerülni azzal, hogy csak szépet, frisset, halvány színűt veszel.
A szárzellerre gondolsz, vagy a normál szeller zöldjének a szárára?
A szárzeller (halványító zeller) szerintem kifejezetten finom különféle mártogatósokkal. 10-12 cm-es hasábokra vágom, és pl. fokhagymás-gorgonzolás tejfölös mártogatóssal esszük.
Angliában is eszik nasinak mártogatóssal vagy magában.
Engem a világból ki lehetne kergetni bármilyen zeller szagával.
Gyerek koromban amikor anyu főzött hétvégente, mindig borzasztó fejfájÁsom volt, hányásig.
Nem tudom mennyi idő volt mire rájöttünk, hogy a húslevesbbe szánt zeller az oka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!