Miért zártabb sokkal a TÉNÉ Facebook csoport, mint a ketogén csoport?
Tudom jól van TÉNÉ egy nővényi táplálkozás forma és nem véganság, de mégis azért szerintem van kapcsolat a kettő között, lényeg ketogén diéta ellentéte.
Ketogén csoportban lévő bejegyzések szabadon mehetnek ki, TÉNÉ csoportban adminisztrációs jóváhagyás kell.
TÉNÉ csoportban semmilyen kritikát nem lehet írni, azonnal tiltanak zárnak.... ketogén csoportban simán írhatok kritikát max. elmondják a véleményüket..
Érdekes, eddig úgy tudtam hogy teljes értékű étrendet jelent, kerülendő a feldolgozott élelmiszer. Tehát pl. a hozzáadott olaj kerülendő, de olajos élelmiszerek fogyaszthatók.
Most rákeresve ugyanezt találom. Hol van definiálva, hogy magas ch kell?
A TÉNÉ Dr. Gregertől származik. Olvasd el a könyveit. A TÉNÉ megköveteli a magas ch-alacsony zsír elosztást. A ketó alatt is megengedettek bizonyos zöldségek. Akkor ha csak azokat eszem, akkor tudok magas ch-val is ketózni? Vagy akkor ténézek? :D
Amúgy azt sem értem, hogy TÉNÉ mellett hogy lehetne alacsony a ch bevitel? Egész nap olajos magvakat kéne enni?
A TÉNÉ-seknek az a mániájuk, hogy az olaj az feldolgozott élelmiszer, még ha hidegen sajtolt eljárással nyerik is.
Ez egy tévedés, az olaj nem "feldolgozott", hanem koncentrált élelmiszer.
Ezenkívül szeretik ráerőltetni ezt a felfogást mindenkire, aki kapcsolatba kerül velük, még ha az olajon kívül minden másban teljes értékű alapanyagokat használ is... saját tapasztalat.
A TÉNÉ az kb. a vegánság egyik legszektásabb válfaja. Csak egy rosszabb van nála: a frutariánus, kizárólagos gyümölcsdiéta.
Le van írva és nyakatekert módon meg van magyarázva, ettől még nem igaz.
Az olaj/zsír képes együtt emésztődni pl. szénhidrátokkal vagy fehérjével is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!