Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért támad sok hús tagadó?

Miért támad sok hús tagadó?

Figyelt kérdés

Gyakran veszem észre, hogy a vegetáriánus vagy vegán emberek mindig letámadják a húst evő társaikat mindenféle propagandával. Miért kell ezt? Mi húsevő emberek (tudtommal) sosem megyünk oda hozzátok, és zengünk ódákat a húsokról, a benne lévő pótolhatatlan tápanyagokról, és eddig olyannal sem találkoztam, aki "hittéríteni" próbálná növényevő társát. Fordítva már láttam.

Miért?

Félre értés ne essék. EGYÁLTALÁN nem támadólag írom, csak észrevettem ezt a dolgot, és nem értem. :)

2021. aug. 4. 14:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
24%

Az életforma létezését mint választható lehetőséget elfogadom, de

a kizárólagosságot, a mindenekfelettiséget, a "csak az az egészségest", nem.

Nem tűröm, hogy nyomást gyakoroljanak rá.

Már ez is csak hatalmas üzlet, mint az lmbtq, meg a feminizmus.

Amikor gyerek voltam, akkor vasárnap húsleves, rántott, vagy sült hús volt, pl. burgonyapürével. Hétfőn a nagymamám csinált egy jóféle rántott levest, a lábosban megmaradt burgonyából gombócot főzött bele. Csinált

egy jó főzeléket (karalábé, spenót, vagy vegyes zöldségből), rá egy tükörtojást.

Kedden krumplileves, mákostészta mézzel.

Szerdán tökfőzelék fasírozottal.

Csütörtökön nagymosás, ezért egytálétel volt, fejtett bableves és fánk, vagy palacsinta.

Pénteken gulyásleves túrógombócal. Szombaton friss lecsó kolbásszal, vagy virslivel, meggyespite.

Többféle változat volt, de a zöldségleves, gyümölcsleves, klf. köretek, saláták, nyáron kovászos uborka, stb.

De a lényeg: hús, zöldség, saláták, sütemények széles tárháza.

Vagyis: minden.

Az emberi szervezet úgy van "tervezve", hogy ha nem étkezik változatosan, akkor hiánybetegségek alakulnak ki.

Egy ismerősöm áttért a magokra, mást nem is evett, csak klf. magos salátákat. Egy idő múlva úgy nézett ki, mint egy ronda, aszott képű madár.

2021. aug. 14. 00:27
 12/14 anonim ***** válasza:
11%

"A veganizmus egy állatfelszabadítási mozgalom."

Helyben is vagyunk. "Állatfelszabadító". Ez már innen durva politika.

De lenne ötletem, ha állatokat akarnak felszabadítani. Kezdjék el agitálni az lmbtq+Z mozgalmárokat, hogy mondjanak le az állatok kínzásáról...

2021. aug. 14. 00:32
 13/14 anonim ***** válasza:
82%
Hatalmas üzlet a vegánság? Mégis kinek?
2021. aug. 15. 01:09
 14/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, en nem szoktam senkit sem letamadni. De rengeteg ismerosom betalal par hetente egy tudasfaja.com-os kaliberu cikkel, hogy aki nem eszik hust az meg fog halni es tudosok bebizonyitottak hogy a tojas a rak ellenszere. Vagy csak konkretan a pofamba rohognek, amikor mondom, hogy koszonom, xy dologbol nem kerek. Van olyan is, aki konkretan leh.u.lyez, meg azt mondja, hogy elment az eszem. En ezert inkabb mar senkinek nem is ecsetelem, hogy vegan vagyok, max ha ennenk valamit. Olyankor mindenki kotelessegenek erzi elmondani, hogy pedig o ebedre steaket evett, hogy hus nelkul nem tudna jol lakni, a sajtrol nem tudna lemondani es mennyire sajnal engem hogy salatan elek. Eleg szomoru amugy ez a dolog.
2021. aug. 16. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!