Vegánok, akik a következők szerint cselekedtek; mi értelme annak, hogy nem vásároltok olyan helyen növényi alapú termékeket, ahol a fő profil az állati eredetű termékek, ételek forgalmazása?
Sok vegán nem vásárol ilyen helyeken, mondván, nem akar ilyen cégeket gazdagítani.
A logika velem azonban azt mondatja, hogy ha pl. minél többen vásároltok rebel whoppert a Burger Kingben, akkor ez egy jelzés a cég felé, hogy erre igenis van igény, és egyre több példányt állítanak elő e termékből, akár a "klasszikus", állati eredetű szendvicsek kárára, vagyis ezáltal valamivel kevesebb állatnak kell teljesen értelmetlenül elpusztulnia.
Lásd: IKEA hotdog. Ez ugyan ha jól tudom, nem vegán termék, de számos mindenevő is ezt vásárolja már az olcsó, ótvar virslit tartalmazó hagyományos hotdog helyett.
Nos, mar reg megdolt az egesz vega-vegan kerdes akkor, mikor tudomanyos bizonyitekokkal alatamasztva kimutattak, hogy a novenyek is bizony ereznek.
Innentol minden vega, vegan csak hobort, divat es onbecsapas.
Teny hogy nem rendelkeznek olyan fejlett idegrendszerrel, mint az emlosok, de a maguk szintjen igen is ereznek, sot kommunikalnak egymassal a novenyek is. Akit erdekel, keressen ra a googleba.
Én mondjuk nem ilyen vagyok, de meg tudom érteni azt, aki igen. Az ember pénzzel. Nekem is vannak olyan cégek, márkák pl. amiket nem szívesen támogatok a pénzemmel, mert nem értek egyet azzal, amit képviselnek. Szerintem az ilyen vegánok is hasonlóan gondolkoznak, ezt én maximálisan megértem és tisztelem.
Van, aki úgy van vele, ő nem támogat olyan céget, aminek a portfoliójának a 90%-át döglött állatok teszik ki. Szívük joga.
Szóval mivel szerinted a növények is éreznek és nincs különbség a növények meg állatok között, akkor a tűzvészben egyenrangúként kezelnéd a csokor répát a hűtőben vagy a fikuszt a sarokban meg a kiskutyádat?
Ha a tűzoltó a fikuszt menti ki a kutyád helyett mert "a növények is éreznek" akkor azt te elfogadod?
Vagy csak a vegánokkal vitatkozni szeretsz és azért nyúlsz ilyenekhez?
Nem rendelkeznek olyan fejlett idegrendszerrel? Semmilyen idegrendszerrel nem rendelkeznek. Vegetatív élőlények. Szerinted leszedni egy barackot a fáról (amitől amúgy a fa életben marad) és elvágni egy malac torkát, az ugyanaz? Jól megmagyaráztad miért hülyeség a veganizmus..
Nem. Ti magyarazzatok agyon a hobortsagotok, hogy miert kinoztok es zsakmanyoltok ki novenyeket.😉
Ugye milyen kellemes mikor visszanyal a fagyi?!
Ahelyett hogy az aranykozeputat ismernetek el, mindenbol mertekkel es fentarthato gazdalkodo modon!!
1. Ez hülyeség, aminek a belátásához nem kell biológusnak lenni.
2. Ennek a témának semmi köze a kérdéshez! Megkérlek, hogy másokhoz hasonlóan a kérdés megválaszolására, árnyalására szorítkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!