Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegakent néha megkivanom...

Vegakent néha megkivanom halálát akkor nem vagyok vega? Mást húst nem kívánom.

Figyelt kérdés
2021. ápr. 19. 12:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
7%
#20 piszkovegetáriánus, aki csak a halat eszi meg a húsok közül. Aki csak baromfit, azt pollovegetáriánusnak hívják.
2021. ápr. 19. 14:23
 22/27 anonim válasza:
65%

Ezt hívják peszketáriánusnak.

Halat eszik de más húst nem

2021. ápr. 19. 14:38
 23/27 anonim ***** válasza:
82%
Vallasban talaltak ki, hogy a hal fogyaszthato bojt idejen ... kesobb a nyulat is halla minositettek, hogy azt is lehessen enni bojtkor.
2021. ápr. 19. 15:44
 24/27 anonim ***** válasza:
74%
Én is vega vagyok, de eszem halat. Igaz, én nem etikai okból vagyok vega, hanem így egészségesebbek érzem magam, a súlyom is könnyebben tartom. Ha ez így nem nevezhető vegaságnak, oké, nem zavar.
2021. ápr. 19. 22:36
 25/27 anonim ***** válasza:
91%

A hal rendszertanilag állat, akár tetszik, akár nem. Ha a vegetáriánus étrendet úgy definiáljuk, hogy nem eszi meg állatok húsát, akkor a hal nem fér bele.

Vallásoknál gyakori, hogy különböző állatok fogyasztását tiltják, másokét engedik. Ennek nincs biológiai alapja, tehát a disznó vagy a hal nem kevésbé állat, a húsa nem kevésbé hús.

Sokkal fontosabb, hogy jól érezd magad, mint hogy egy címkét magadra aggathass. Miért szeretnél vegetáriánus lenni? Az állatok védelme miatt? A hal is állat. A környezetvédelem miatt? Sajnos a tömeges halászat nem fenntartható. Az egészséged miatt? Akkor az egészséges ételekre koncentrálj, ne a vega címkére. A vallásod miatt? Akkor azt edd, ami abba belefér. Ha a hal megengedett, akkor nyugodtan fogyaszd.

Vagy csak mert jól hangzik, hogy vegetáriánus vagy? Emiatt nem éri meg. Most még menő, jövő héten már senkit nem fog érdekelni, és akkor már a csirke is hiányozni fog. Ne azzal foglalkozz, hogy mások szerint beletartozol-e egy kategóriába. Edd azt, ami jólesik és ami számodra elfogadható.

2021. ápr. 20. 06:52
 26/27 anonim ***** válasza:
46%

Létezik peszkateriánus étrend is, abba belefér a hal :)

Én pl. lakto-ovo vagyok.

2021. ápr. 20. 14:01
 27/27 anonim ***** válasza:
67%

Az nem vegetáriánus, aki eszik halat.

Az pont ugyanúgy egy döglött állat, mint egy döglött csirke, disznó, stb. Pont.

2021. dec. 18. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!