Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy vega lettem?
Akkor mi is vagy pontosan?
- vegetáriánus (lakto-ovo), peszkateriánus vagy vegán?
Szia, nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de én 12 évesen lettem vegetáriánus. Nálam úgy volt, hogy én is már vagy öt hónapja nem nagyon ettem húst, aztán egyszer, egy étkezéskor, amikor szintén nem kértem húst, elmondtam anyának, hogy vega akarok lenni (apa nem volt ott, de nem tudtam tovább várni). Egész normálisan reagált, elkezdte sorolni, hogy akkor majd kell figyeljek arra, hogy sok hüvelyest egyek, meg ilyenek, utána apának is elmondtam, és ő se problémázott sokat.
Most én nem tudom, hogy neked milyen szüleid vannnak, de szerintem érdemes hamar túllenned rajta, mert előbb-útóbb úgyis el kell mondanod, és így legalább tudtok tudatosan figyelni arra, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen az étrended. Ráadásul úgyse tudják lenyomni a torkodon a húst, egy próbát mindenképp megér. :)
Kérlek szépen, hogyha majd elmondtad, írd meg, hogy hogy reagáltak (persze csak ha szeretnéd), én őszintén nagyon kíváncsi vagyok, mert maximálisan megértem a helyzetedet. Sok sikert! :D
Köszönöm Lyra
Én is 12 évesen lettem vega most 13 vagyok. Igazából halvány gőzöm sincs hogy hogy fognak reagálni, mert egyszer azt mondják hogy jaj te úgyse eszel húst mint aki beletörődött, máskor meg kiabálnak hogy ez mennyire egészségtelen meg minden. Majd ha elmondtam leírom hogy mi volt🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!