Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan mondjam el a szüleimnek...

Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy vega lettem?

Figyelt kérdés
Már 9 hónapja vega vagyok, de a szüleim még mindig nem tudják. Jó lenne elmondani mert nyáron lesz osztálykirándulás és ott jó lenne ha nem csak köretet ehetnék hanem rendes kaját is. Meg a suliba is jó lenne ugyanez. Nagyon félek hogy le fogja szólni hogy "ez megint ilyen tini dolog" meghogy "tudom most ez a menő csak azért csinálod" vagyhogy teljesen ki fog borulni és elmondja mindenkinek. Egy páran tudják már a baráti körökből de nem tudom nekik hogy sikerült olyan könnyen elmondani és a szüleimnek miért ilyen nehéz.

2021. ápr. 16. 21:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
86%
Esetleg ültesd is le őket valami tudományos cikk elé, hogy lássák, semmi baja nem lesz az embernek hús nélkül és ne aggódjanak. Még vegán életmód mellett sem lenne semmi bajod, csomó vegán élsportoló is van, vegetáriánusként tényleg nincs mitől félteniük.
2021. ápr. 17. 11:00
 22/30 anonim ***** válasza:
37%

Akkor mi is vagy pontosan?

- vegetáriánus (lakto-ovo), peszkateriánus vagy vegán?

2021. ápr. 17. 16:54
 23/30 A kérdező kommentje:
Lakto-ovo, de nem hiszem hogy ez most fontos
2021. ápr. 17. 18:13
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlgondolod. Egyszerűen mondd el: "Anya, Apa, biztos feltűnt nektek hogy mostanában nem szoktam húsételekből enni itthon. Ez azért van, mert vegetáriánus lettem és igyekszem kerülni a húst. Nagyon jól érzem így magam, szeretném ha elfogadnátok ezt." És akkor lehet beszélgetni róla hogy miért lettél vega, mit szeretnél enni hogy egészséges maradj (protein, vitamin stb megfelelő mennyiségű bevitele). Még ha nem is hiszik hogy tartós lesz ez változás nálad,normális szülő asszisztálni fog hozzá.
2021. ápr. 19. 00:09
 25/30 anonim ***** válasza:
Hogy válaszolni tudjak a kérdésedre, először megkérdezném tőled: Milyenek a szüleid? Mesélj róluk kicsit bővebben, milyen emberek? Mi az a reakció, amitől ennyire tartasz? Minden marketing kérdése, bárkinek el lehet adni bármit, ha jó a marketing.
2021. máj. 7. 01:21
 26/30 A kérdező kommentje:
Hát szerintem ki fognak akadni. Elkezdenének meggyőzni hogy milyen egészségtelen így étkezni, meg hogy nem lesz izmom
2021. máj. 7. 07:08
 27/30 Lyra_0 válasza:
100%

Szia, nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de én 12 évesen lettem vegetáriánus. Nálam úgy volt, hogy én is már vagy öt hónapja nem nagyon ettem húst, aztán egyszer, egy étkezéskor, amikor szintén nem kértem húst, elmondtam anyának, hogy vega akarok lenni (apa nem volt ott, de nem tudtam tovább várni). Egész normálisan reagált, elkezdte sorolni, hogy akkor majd kell figyeljek arra, hogy sok hüvelyest egyek, meg ilyenek, utána apának is elmondtam, és ő se problémázott sokat.

Most én nem tudom, hogy neked milyen szüleid vannnak, de szerintem érdemes hamar túllenned rajta, mert előbb-útóbb úgyis el kell mondanod, és így legalább tudtok tudatosan figyelni arra, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen az étrended. Ráadásul úgyse tudják lenyomni a torkodon a húst, egy próbát mindenképp megér. :)

Kérlek szépen, hogyha majd elmondtad, írd meg, hogy hogy reagáltak (persze csak ha szeretnéd), én őszintén nagyon kíváncsi vagyok, mert maximálisan megértem a helyzetedet. Sok sikert! :D

2021. máj. 7. 08:33
 28/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm Lyra

Én is 12 évesen lettem vega most 13 vagyok. Igazából halvány gőzöm sincs hogy hogy fognak reagálni, mert egyszer azt mondják hogy jaj te úgyse eszel húst mint aki beletörődött, máskor meg kiabálnak hogy ez mennyire egészségtelen meg minden. Majd ha elmondtam leírom hogy mi volt🙂

2021. máj. 7. 08:44
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tudsz tenni, hogy megmutatod nekik a tényeket, miszerint lehet hús nélkül is élni. Ha idióták (már bocsánat, aki nem hisz a tényeknek, az bizony az), és nem veszik a bizonyítékokat figyelembe, akkor nem nagyon fogod tudni meggyőzni őket.
2021. máj. 7. 10:10
 30/30 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy éretten állj hozzá, tájékozódj és ha beszéltek róla, akkor ne csak a vállad rángasd hanem mondd el, miket kell enni hogy pótold a fehérjét, miket nem szeretnél enni stb. Ha látják hogy komolyan gondolod, és energiát fektettél abba hogy utána nézz dolgoknak, akkor biztos megenyhülnek. Ne mondd hogy "majd akkor csak köretet eszem" mert az semmiképp nem teljes értékű, és amellett hogy éhes maradsz, még hosszú távon nem is kiegyensúlyozott táplálék egy növésben levő gyereknek.
2021. máj. 8. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!