Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy vega lettem?
8-as
De, együtt étkezünk csak akkor vagy nem veszek húst, vagy azt mondom hogy nem vagyok éhes, vagy hogy már vettem
9-es
Hát igen nem akarom felvágósan elmondani mert tudom hogy abból vitázás lesz mert anya szerint aki nem eszik húst annak nem lesz izomzata és tönkre teszi a szervezetét(tudom hogy ez nem igaz), és hogy azért teszem mindezt mert ez a menő.
10-es
De eltudnám intézni csak az ofőm mindennek utánanéz, és mindenről beszámol a szüleinknek.
Szerintem már feltűnt nekik de nem kérdeztek rá. Igen igazad van már nagyon el kéne mondani mert ez így egy nagy pazarlás. És köszönöm az ötletet
Szerintem mwr rég tudják anyádék....
Három gyerekem van (már kirepültek), nem 9 hónap de 9 nap után rájöttem volna...!
Nem tudom, hány éves vagy, de én is nagyon fiatalon lettem vega. Akkor még nem tudtam, hogy mit egyek, hogy egészséges maradjak, és hol tudnék tájékozódni. Ma már rengeteg lehetőség van erre az interneten. Az egészségügyi oldallal elsősorban a vegán oldalak, blogok foglalkoznak, és rengeteg hiteles kutatást találsz a tisztán növényi étrend hatásairól. Használd ki ezt a lehetőséget, és ha a szüleid az egészséged miatt aggódnak, tájékozódj előre, és mondd el nekik, mit találtál.
Ha csak köreten élsz már 9 hónapja, akkor igazuk van, valóban az egészségedet veszélyezteted. Mivel még ők felelnek érted, érthető, hogy nem nézik jó szemmel. A legjobb, amit tehetsz, hogy ha ezt a terhet minél jobban leveszed a vállukról.
Nézz utána a vegetáriánus étrend sajátosságainak. Hogy milyen tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok azok, amiből a vegák jellemzően (vagy csak a laikusok szerint) keveset visznek be. Például a fehérje, vas, B12 vitamin, D-vitamin. Ezeket mind be lehet vinni vegaként is, de odafigyelést igényel, és ha csak köretet eszel, idővel megbetegszel. Ez alapján tervezd meg előre, hogy mit fogsz enni, ha különlegesebb ételekre van szükséged vásárold meg magadnak, vagy ha nagyon fiatal vagy, menj el a szüleiddel, hogy ezzel se nekik csinálj plusz feladatot. Amit tudsz, főzz meg magadnak.
Ha helyesen érkezel, az idő előbb-utóbb téged igazol. De nagyon fontos, hogy a szüleid is megértsék, hogy nem elég köretet enni.
Na most: nem mindegy,vega vagy vegetáriánus...
De valahogy így: Anya,apa,mondanom kell valamit: vega lettem,ami annyit tesz,nem ennék/kérnék húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!