Hús helyetesítése?
Amikor olyan ételeket készítünk, ami natúr szelet alapú pl. Dubary szelet, hawai szelet stb. Akkor az aki nem húst használ alapnak, az mivel helyettesíti?
Minél több megoldás érdekel! Tehát nemcsak pl tofú. Bármilyen ötlet jöhet!
A padlizsán nem sül szét, nétd meg a neten, rengeteg recepvan, ahol sült padlizsánszeletetk zöldségraguval még átsütnek.
Például a moussaka tipikusan ilyen, ott sem megy szét.
De nekem egyszerübbnek tünne, ha amikor ilyen szelet-húsos étel van, akkor magadnak egyszerüen hús nélkül készíted ez az adott fogást, csak a zöldséges részt eszed a körítéshez. Ez nem plusz munka, csak kétfelé osztod a zöldségeket.
Egyetértek a 11-essel, én is pont a muszakát akartam említeni, nem fő szét a padlizsán, mi 1-2 órán át szoktuk hagyni a sütőben, addig "rotyog" abban a fűszeres lében, pont jól megpuhul, de nem lesz semmi baja, egyben marad és lesz textúrája is.
Huhh, hétvégén azt hiszem muszaka lesz az ebéd, most megkívántam. :DD
Egyébként ha rákeresel padlizsánreceptekre, sok variációt találhats, ami kifejezetten finom még "húsevöknek " is, a párod sem valószínü, hogy hiányolná a húst.
Mellesleg az nem böjtölés, ha csak minden második nap eszik húst, viszont az érelmeszesedés, szívinfarktus és agyvérzés esélyét igen erösen csökkenti. (Ami a baba miatt is megfontolandó dolog, neki még sokáig szüksége van az apukájára is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!