Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Melyik növ.-alapú tejet...

Melyik növ.-alapú tejet érdemes választanom, ha...?

Figyelt kérdés
Ami nem cseszi szét a gyomrom - laktóz és zab érzékeny vagyok. Lehetőleg nem túl kalóriadús/nem vezet cukorbetegséghez.
2021. jan. 25. 17:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%
Alpro mogyorotej a kedvencem, nagyon finom.
2021. jan. 26. 22:31
 12/17 anonim ***** válasza:
30%

Ez tök jó, hogy valaki felhozza a cukorbetegség témakörét.

Sajnos ezek az agyon cukrozott növényi tejek sajnos igen csak meg tudják emelni a vércukorszintet. Nem szabad belőlük sokat és legfőképp sokszor fogyasztani.

- Először is válasszd a cukormentes/hozzáadott cukor nélküli változatokat. Emiatt már eleve drágább lesz a termék.

- A rizs rendelkezik a legnagyobb CH-tartalommal az összes rizs tej közül, ìgy azt alapból elvetném, bár ez a legolcsóbb. Mivel allergiás vagy a zabra ezt alapból kiahgyjuk ugye, de ez is ugyanvsak meg tudja dobni a vércukrodat.

- A legelterjedtebb alternatívák közül.marad a szója és mandula. A szója termékeket én alapból kerülöm fitoösztrogén mivoltuk miatt (bár tudom nagy itt a debate, hogy tényleg beavatkoznak-e a hormonháztartásba, de szerintem jobb nem magadon kipróbálni), a szójatej viszont a legolcsóbb legelterjedtebb, kiváló protein forrás.

- Tehát végülis maradt a mandula. Szerintem egyébként ez a legfinoabb, és a cukormentes változatokban tényleg minimális a CH.

Sajnos ez az egyik legdrágább variáns, főleg ha a minőségi, márkás tejeket vennéd. Ár-érték arányban azonban szerintem a legkedvezőbb.

2021. jan. 27. 15:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hol vannak agyoncukrozva a novenyi tejek?🤣🤣🤣🤣 De egyebkent van olyan amiben semmi edesites nincs, ugyanannyi mint a sima.

Amugy meg mi a baj a rizs CH tartalmaval? Nem feldolgozott, mint peldaul a lisztes termekek, egeszseges. Szukseged van szenhidratokra is. Altalaban azok aggodnak a rizs szenhidrat tartalmatol akik boldogan eszik a kakaoscsigat es hasonlo peksutiket. :'D

2021. jan. 27. 15:26
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
Teljesen mindegy, hogy feldolgozott-e vagy sem. A tej folyékony CH. Minden ami folyékony abban a cukor már oldott állapotban van, nincs rost meg semmi ami lassìtaná a felszìvódást,szóval egyból fogja megdobbantani a vércukrodat.
2021. jan. 27. 15:42
 15/17 anonim ***** válasza:
69%

14

A "vercukor feldobas" nem rossz dolog, az a fura ha nem megy vegbe. Persze nem mindegy a mertek, de hidd el nem kell aggodnia egy egeszseges embernek a rizsben levo szenhidrattol :'D

Es nem mindegy hogy feldolgozott vagy nem. Rizs/zab vs feher liszt. Mintha azt mondanad hogy ugyanaz.

2021. jan. 27. 15:51
 16/17 anonim ***** válasza:
96%

Egy egészséges embernek valóban nem világvége egy ilyen dolog, de a válaszomban feltételeztem, hogy a kérdező már az inzulin-rezisztens kategóriába tartozik és emiatt fél a cukorbetegségtől.

Azt le szögezhetjük, hogy a növényi tejek fogyasztása önmagában, ha emelett csak vizet fogyasztunk nem okoz cukorbetegséget.

2021. jan. 27. 16:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Rizstejet már otthon is tudsz csinálni egy nagy teljesítményű turmixgéppel/szűrővel. Esetleg még mandulatej, de ahhoz blansírozott mandula kell, az olcsón csak a nagybani piacon (Ecseri út) vagy a Tescoban van, de ott állandóan hiánycikk. :))
2021. jan. 28. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!