Melyik növ.-alapú tejet érdemes választanom, ha...?
Ez tök jó, hogy valaki felhozza a cukorbetegség témakörét.
Sajnos ezek az agyon cukrozott növényi tejek sajnos igen csak meg tudják emelni a vércukorszintet. Nem szabad belőlük sokat és legfőképp sokszor fogyasztani.
- Először is válasszd a cukormentes/hozzáadott cukor nélküli változatokat. Emiatt már eleve drágább lesz a termék.
- A rizs rendelkezik a legnagyobb CH-tartalommal az összes rizs tej közül, ìgy azt alapból elvetném, bár ez a legolcsóbb. Mivel allergiás vagy a zabra ezt alapból kiahgyjuk ugye, de ez is ugyanvsak meg tudja dobni a vércukrodat.
- A legelterjedtebb alternatívák közül.marad a szója és mandula. A szója termékeket én alapból kerülöm fitoösztrogén mivoltuk miatt (bár tudom nagy itt a debate, hogy tényleg beavatkoznak-e a hormonháztartásba, de szerintem jobb nem magadon kipróbálni), a szójatej viszont a legolcsóbb legelterjedtebb, kiváló protein forrás.
- Tehát végülis maradt a mandula. Szerintem egyébként ez a legfinoabb, és a cukormentes változatokban tényleg minimális a CH.
Sajnos ez az egyik legdrágább variáns, főleg ha a minőségi, márkás tejeket vennéd. Ár-érték arányban azonban szerintem a legkedvezőbb.
Hol vannak agyoncukrozva a novenyi tejek?🤣🤣🤣🤣 De egyebkent van olyan amiben semmi edesites nincs, ugyanannyi mint a sima.
Amugy meg mi a baj a rizs CH tartalmaval? Nem feldolgozott, mint peldaul a lisztes termekek, egeszseges. Szukseged van szenhidratokra is. Altalaban azok aggodnak a rizs szenhidrat tartalmatol akik boldogan eszik a kakaoscsigat es hasonlo peksutiket. :'D
14
A "vercukor feldobas" nem rossz dolog, az a fura ha nem megy vegbe. Persze nem mindegy a mertek, de hidd el nem kell aggodnia egy egeszseges embernek a rizsben levo szenhidrattol :'D
Es nem mindegy hogy feldolgozott vagy nem. Rizs/zab vs feher liszt. Mintha azt mondanad hogy ugyanaz.
Egy egészséges embernek valóban nem világvége egy ilyen dolog, de a válaszomban feltételeztem, hogy a kérdező már az inzulin-rezisztens kategóriába tartozik és emiatt fél a cukorbetegségtől.
Azt le szögezhetjük, hogy a növényi tejek fogyasztása önmagában, ha emelett csak vizet fogyasztunk nem okoz cukorbetegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!