Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Valakinek segített a pattanáso...

Valakinek segített a pattanásos bőrén a növényi étrendre való átállás?

Figyelt kérdés
Üdv. Olvastam pár helyen, hogy akiknek semmilyen bőrgyógyászati kezelés nem segített az elhagyta az állati eredetű ételeket és helyreállt vagy jelentősen javult a bőre. Valakinek személyes tapasztalata erről vagy ismerőstől hallott valamit? Megköszönném mert hasonló cipőben járok én is.

2020. dec. 28. 22:55
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
#Sunshinedoll : ezt még nem hallottam, de akkor végre értem, miért van az, hogy ugyan csak növényi étrenden vagyok, de a szóját sem igazán birom. Eddig azt hittem, csak beképzelés, de ezek szerint inkább a tejjel lehet összefüggésben. Köszi az infót!
2020. dec. 30. 12:54
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Un. Keresztallergen. Mint ahogyan a marhahus is az lehet. Hasonlo a feherjeszerkezet.
2020. dec. 31. 09:25
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Nekem segített. Egyszer csak nagyon pattanasos lettem huszonévesen, és semmitől se múlt el csak mikor letettem a húst. Pár évig volt ez, azóta eszem húst megint, de nem jöttek vissza a pattik.
2021. jan. 26. 01:33
 24/34 A kérdező kommentje:
Január első hétvégéjén ettem utoljára hús és tejterméket, tehát ez a 2. vagy 3. hete hogy nem ettem egyiket se. Hát nemtudom, hogy lett e javulás. Néha azt látom, hogy igen, máskor meg azt hogy nem. A hátam alján mondjuk most elég sok gyulladt kijött, remélem ez csak az utolsó nagy ˝dobása˝ a gyulladásnak a testemben. Mindenhol azt olvastam, hogy egy hónap vagy kicsit több idő után lehet észrevenni majd változásokat pozitiv irányba. Én még nem tartok ennyinél, de nem fogom feladni az tuti. Szerintem az nagyon nincs rendben, hogy 25 évesen ilyen mennyiségű gyulladt pattanással kell küzdenem. Biztos, hogy az étkezésemben kell keresnem a megoldást.
2021. jan. 26. 18:45
 25/34 anonim ***** válasza:
Próbálj kevés olajos dolgokat enni emellé, hátha segít! Ha ez sem segít, próbálj gluténmentesen enni. Voltál allergiateszten? Bár állítólag az sem mindig hatásos. Szorítok neked! Legvégsőbb esetben menj el egy ájurvédikushoz.
2021. jan. 26. 19:03
 26/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a támogatásod. Hát az olajmentesség az megvan, kb mindent vizen dinsztelek, zsirt és olajat nem is tettem nagyon semmibe, de azért megesett kis mértékben. Hát most a tejet és a húst tesztelem még pár hónapig. Ha akkor se lesz nagyobb változás, akkor sajnos nálam más a gond. És ahogy irtad is, én is a glutént tippelem az okozónak, ha ez a kettő kizárása nem hoz változást. De azért remélem nem, mert naponta eszek házi teljes kiörlésű kenyeret, szinte az egyik fő táplálékforrásom. Megvan benne minden ami kell.
2021. jan. 26. 20:00
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy írtál! Majd írj újból, ha van valami változást 🤞
2021. jan. 26. 20:08
 28/34 A kérdező kommentje:
Hát az még szerintem odébb lesz, de ha nem felejtem el, akkor irok ide :D
2021. jan. 26. 20:13
 29/34 anonim ***** válasza:

Az akné alapvetően hormonális probléma, mivel az ösztrogén nevú női hormon szabályozza a faggyú termelést, ha magas akkor sok faggyú termelődik, a pórusol eldugulnak a P.acnae pedig oxigénmentes környezetben elkezd szaporodni és voilá, nagy gennyes göbök az arcon. Olyan élemiszereket kell tehát keresni amik ezena hormonon hatnak. Aknénál általában a magas cukor-tartalmú élelmiszerek (amúgy is rettenetesen öregìtenek az AGE-k miatt) és a tejtermékek szoktak lenni.

Miért?

- Ha magas cukor és úgy általában feldolgozott mahas-GI termékeket fogyasztassz, akkor nőni fog az inzulin kiválasztása, ami hosszú távon beleszól majd az ösztrogén-tesztoszteron egyensúlyba.

- Ezek a nemi hormonok koleszerol-alapúak és ahhoz, hogy megmaradjon az egyensúly a tojás fogyasztása kifejezetten ajánlott.

- A tejben vannak hormonok (növekedési és az anyaállattól származó női nemi hormonok is). A haszon állatom húsában valamiért kevésbé biodisponibilisek, ìgy a hús fogyasztása nem szokott aknét okozni magában.

- Ha kiegyensúlyozott ösztrogén szintet akarsz akkor kerüld a szójás dolgokat is.

2021. jan. 27. 15:34
 30/34 anonim ***** válasza:
26%

"- Ha kiegyensúlyozott ösztrogén szintet akarsz akkor kerüld a szójás dolgokat is."

Akkor az kelet-ázsiaiaknak miért olyan szép a bőre, és miért szenvednek kevésbé pl. a menopauza tüneteitől, mint a nyugatiak?

2021. jan. 27. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!