Valakinek segített a pattanásos bőrén a növényi étrendre való átállás?
2 éve vagyok vegán. Nyilván vegán és vegán táplálkozás között is lehetnek hatalmas különbségek. Én anno ilyen problémákkal indultam neki: a homlokom és a hajam gyorsan zsírosodott, az államon állandó pattanások voltak, a rosacea lassan az egész arcomat beborította, minden reggel bedagadt szemekkel és arccal ébredtem.
Ami gyakorlatilag azonnal elmúlt a vegán kajálással, az a rosacea, ez tényleg egy pár hét alatt történt! Engem megdöbbentett.
A homlokom és a hajam még mindig gyorsan zsírosodik, viszont a pattanások már csak akkor jönnek, ha olajos dolgokat eszem, akkor viszont kötelezően megjelennek sajnos.
A puffadt arccal ébredés is eltűnt, illetve csak ritkán fordul elő, gondolom a kialvatlanság az oka, alkoholt egyáltalán nem iszom.
Nem eszem sok gyümölcsöt, de az a megfigyelésem, ha almát eszem, vagy csinálok gyümölcs turmixot, utána sokkal szebb az arcbőröm. De főleg alma után érzem ezt, viszont annyira nem szeretem hogy minden nap egyek. Nem tudom mi történne ha elhagynám a finomított szénhidrátokat és cukrokat.
A tej meg glutén elég gyakori, azzal érdemes próbálkozni, de mivel a teljes növényi étrendre való átállásnak nincs negatív mellékhatása, így ha van hozzá affinitásod, akár teljesen át is állhatsz.
De a tejtermék szokott a leggyakoribb problémaforrás lenni.
Amúgy ha a tej elhagyásától javulna, érdemes a szóját is kerülni, a tejre érzékenyek fele a szójára is az!
Csak egy tipp :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!