Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Valakinek segített a pattanáso...

Valakinek segített a pattanásos bőrén a növényi étrendre való átállás?

Figyelt kérdés
Üdv. Olvastam pár helyen, hogy akiknek semmilyen bőrgyógyászati kezelés nem segített az elhagyta az állati eredetű ételeket és helyreállt vagy jelentősen javult a bőre. Valakinek személyes tapasztalata erről vagy ismerőstől hallott valamit? Megköszönném mert hasonló cipőben járok én is.

2020. dec. 28. 22:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
11%

[link]

Ők miért nem pattanásosak?

2020. dec. 29. 11:44
 12/34 anonim ***** válasza:
35%
Talán nézd meg az állattartás körülményeit. Itthon egy "tejgyár" több száz fős marhaállományból áll, soha nem látnak napot, egymást tapossák, gyógyszerezik őket, hogy ne legyenek betegek, mert ha egy beteg lesz, viszi az egész állományt.
2020. dec. 29. 11:57
 13/34 anonim ***** válasza:
9%
12 Minden nemű állati eredetű ételek voltak a kérdésben, valamint nálunk is lehet kapni jó minőségű ételeket.
2020. dec. 29. 12:47
 14/34 anonim ***** válasza:
68%

2 éve vagyok vegán. Nyilván vegán és vegán táplálkozás között is lehetnek hatalmas különbségek. Én anno ilyen problémákkal indultam neki: a homlokom és a hajam gyorsan zsírosodott, az államon állandó pattanások voltak, a rosacea lassan az egész arcomat beborította, minden reggel bedagadt szemekkel és arccal ébredtem.

Ami gyakorlatilag azonnal elmúlt a vegán kajálással, az a rosacea, ez tényleg egy pár hét alatt történt! Engem megdöbbentett.

A homlokom és a hajam még mindig gyorsan zsírosodik, viszont a pattanások már csak akkor jönnek, ha olajos dolgokat eszem, akkor viszont kötelezően megjelennek sajnos.

A puffadt arccal ébredés is eltűnt, illetve csak ritkán fordul elő, gondolom a kialvatlanság az oka, alkoholt egyáltalán nem iszom.

Nem eszem sok gyümölcsöt, de az a megfigyelésem, ha almát eszem, vagy csinálok gyümölcs turmixot, utána sokkal szebb az arcbőröm. De főleg alma után érzem ezt, viszont annyira nem szeretem hogy minden nap egyek. Nem tudom mi történne ha elhagynám a finomított szénhidrátokat és cukrokat.

2020. dec. 29. 14:04
 15/34 anonim ***** válasza:
78%
14-es, próbáld meg. Szerintem érezhető különbség lenne az életedben.
2020. dec. 29. 14:14
 16/34 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

A tej meg glutén elég gyakori, azzal érdemes próbálkozni, de mivel a teljes növényi étrendre való átállásnak nincs negatív mellékhatása, így ha van hozzá affinitásod, akár teljesen át is állhatsz.

De a tejtermék szokott a leggyakoribb problémaforrás lenni.

2020. dec. 29. 14:25
 17/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a rengeteg hasznos választ! Én az előző év első felében terveztem el hogy jólenne másképp étkezni, mert néztem videókat hogy javul a teljesítmény a növényi étrendtől, meg a betegségek is sokkal nagyobb eséllyel kerülnek el és vissza is fordíthatók. Evvel a pattanásos dologgal már régóta küzdök, kb a pubertáskor eleje óta (kb 10 éve) és csak időszakos javulások voltak, aztán valamitől újra visszatértek nagy mennyiségben. Előfordul az arcomon, tarkómon meg a mellkasomon, de a legeslegtöbb az egész hátam területén, a legdurvábbak is itt jelentkeznek. Valamelyik szinte már kifekélyesedik, begyullad, feldagad mint egy vulkán, és vérzik ha a póló vagy törölköző kidörgöli. Tejfölt ettem nagy mennyiségben régebben, ma már magamtól nem eszek semmilyen tejterméket, csak van egy kis gond. A szüleimmel élek és sok ételben, főzelékben előfordul a tej, tejföl meg a hasonló tejtermékek. Szóval nem eszem magában, de teljesen még nemtudtam kiiktatni az étrendemből. A húsokat is nagyon zsírossan készítik, ezért akarom ezt is teljesen hanyagolni. Szóval újévtől megmondom nekik, hogy rám most egy jódarabig ne főzzenek ha tejterméket, tojást, húst, zsírt tartalmaz amit készítenek. Azt mondjátok a glutén is baj lehet? A tk kenyeret azt fogyasztom, meg a tk tésztákat is. Ha nem lesz számottevő javulás akkor megpróbálok átállni erről is.
2020. dec. 29. 17:07
 18/34 A kérdező kommentje:
11 ők nem ezeket a minél gyorsabban kitudja milyen tápon felnevelt állatokat eszik, meg a feldolgozott ételeket még névről sem ismerik, szerintem nem kellene velük hasonlítgatni. De mondjuk a nyers vért nemnagyon kellene inni, szóval ők se tökéletesen tartanak be mindent.
2020. dec. 29. 17:10
 19/34 anonim ***** válasza:
Szerintem elöször menj el börgyógyászhoz, mert ha ennyire súlyos a dolog, akkor azt kezeltetni kell.
2020. dec. 29. 19:45
 20/34 Sunshinedoll ***** válasza:

Amúgy ha a tej elhagyásától javulna, érdemes a szóját is kerülni, a tejre érzékenyek fele a szójára is az!

Csak egy tipp :)

2020. dec. 30. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!