Milyen testmagasság jellemző a vegákra?
Ha arra gondolsz, hogy ez gátolja a növekedést, akkor ez nem számít, mert az ember kb 17 éves koráig nő.
És az embernek a húsból csak a fehérjére van szüksége, azt pedig máshogy is be lehet vinni a szervezetbe.
A magasság attól függ, hogy a családodtól örökölt genetikai maximumok elérésében gátol-e valami, vagy sem.
Régebben már egész fiatalon munkába állították a gyerekeket és ezért az átlag alacsonyabb volt, mint a mai, "kényelmes" időkben.
Szóval az étkezésnek nincs túlnyomó szerepe abban, hogy valaki milyen magas.
Az egészséges életmód látványosabban inkább az ember bőrén mutatkozhat meg, mert kevesebb méreganyag gyülemlik fel a szervezetben.
Egyelőre sereghajtó vagyok a 160 cm-emmel. :) Nő vagyok, és 18 éves korom óta növényevő.
Szerintem nincs "jellemző" testmagasság. A legtöbb ember (nem mindenki) felnőtt korában tér át erre az életmódra, legalábbis itt Magyarországon. Inkább a gének befolyása érvényesül, valamint az a sok növesztő hormon, amivel az állatokat etetik, a növényeket meg öntözik, permetezik. Attól sajnos senki sem menekül.
Szimatolhatsz esetleg még a híres növényevők között is, őket le is ellenőrizheted, hogy milyen magasak. (Pl. Bryan Adams 176 cm, azt hiszem)
Sok sikert a fölméréshez! :)
A 00:48-as vagyok:
Már megint túl lassan gépeltem, így a genetikával megelőztek. :)
Nemtudom, de a legtöbb vega eszik halat, meg tojást.
Szerintem meg az nem is vegaság, hisz a hal is hús, és a tojás is majdnem kiscsirke, tehát ugyanott van, mint egy húsevő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!