Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus étkezésnél miből...

Vegetáriánus étkezésnél miből kell többet enni a vérszegénység elkerülésére? Én alapból is vérszegény vagyok, hiába eszem húst.

Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 16:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%
Zöldség,gyümölcs.
2010. júl. 29. 17:07
 2/12 anonim ***** válasza:
29%
Legalább ne legyél vegetáriánus. Nemcsak vérszegény leszel,de más betegséged is lehet,ha csak zöldségeket eszel. A szója pedig nagyob egészségtelen,hiába divat manapság.
2010. júl. 29. 17:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Simán meg lehet oldani vega életmóddal is. Lehet kapni táplálékkiegészítő tablettát ilyen helyzetre. Lucernás vagy milyen.

Szőlőlé

Bor... de minőségi.

Mák

2010. júl. 29. 21:47
 4/12 anonim ***** válasza:

Istenem... A szója NEM egészségtelem!! Csak nem szabad túlzásba vinni, mint ahogy semmit sem. A Cola, a Chips meg a finomított liszt/cukor egészságtelen, mégis az emberek 90%-a nap mint nap tömi magába.

Bocs, ez kicsit OFF volt. Amúgy szerintem is sok zöldséget, gümölcsöt egyél, mákot, diót, zöld kajákat - spenót, sóska pl. -lencsét. Szóval vegyesen. Amúgy nyugi, amíg ettem húst, folyton vérszegény voltam. Amióta viszont nem eszem húst, változatosabban válogatom össze a kajákat, és mindik teljesen negatív a vérképem.

2010. júl. 31. 14:17
 5/12 anonim ***** válasza:
*mindig
2010. júl. 31. 14:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Rengeteg vas van a csalánban. A zsenge leveleit ugyanúgy el lehet készíteni, mint a spenótot, csak kicsit erőebb az íze. Rengeteg vas van benne. De vehetsz csalán gyógyteát, és hetente 2-3 x ihatod, segít a vashiányban. Amúgy zöld levelek - spenót, saláta, alma, ribizli, szeder, cékla. Utóbbi, ha lehet nyersen, akkor ezer más hasznos hatása is van.
2010. aug. 2. 08:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2010. aug. 2. 16:06
 8/12 anonim ***** válasza:

hal, hal, hal

Ha megengedi a vega életmódod, de szerintem ennyit megengedhetsz!

ÉN is vérszegény vagyok és májat eszek minden formában, akár rántva, baconbe csavarva vagy májkrémként, aztán sok piros bogyós gyümölcsöt! Ja és ne igyál teát vagy tejet csak nagyon ritkán!

Én eddig állandóan teát ittam, már függő lettem, és 3 hónapja leálltam, és most pont 120-as a haemoglobinom:)

2010. aug. 2. 19:20
 9/12 anonim válasza:
100%

A növényi eredetű élelmiszerek közül a legtöbb vas a szójalisztben, szezámmagban, lenmagban, búzakorpában, pisztáciában, csicseriborsóban, száritott őszibarackban, rókagombában, napraforgómagban, babban, zabpehelyben, spenótban, mogyoróban van.

(forras: babazo.hu)

Ha a vega eletmod megengedi, a tojassargaja is viszonylag magas vastartalmu.

2010. aug. 4. 12:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Gyógyszertári vaskészítményből,ami folsavat és rezet is tartalmaz,mivel ezek kellenek ahhoz,hogy a bevitt vas hasznosulni is tudjon.Egyébként a hüvelyesek sok hasznosítható vasat tartalmaznak a spenóttal ellentétben.Sajnos a spenótban található vas az ember számára nem felvehető formában van jelen,úgyhogy az inkább csak legenda.
2010. aug. 4. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!