Vegetáriánus étkezésnél miből kell többet enni a vérszegénység elkerülésére? Én alapból is vérszegény vagyok, hiába eszem húst.
Simán meg lehet oldani vega életmóddal is. Lehet kapni táplálékkiegészítő tablettát ilyen helyzetre. Lucernás vagy milyen.
Szőlőlé
Bor... de minőségi.
Mák
Istenem... A szója NEM egészségtelem!! Csak nem szabad túlzásba vinni, mint ahogy semmit sem. A Cola, a Chips meg a finomított liszt/cukor egészságtelen, mégis az emberek 90%-a nap mint nap tömi magába.
Bocs, ez kicsit OFF volt. Amúgy szerintem is sok zöldséget, gümölcsöt egyél, mákot, diót, zöld kajákat - spenót, sóska pl. -lencsét. Szóval vegyesen. Amúgy nyugi, amíg ettem húst, folyton vérszegény voltam. Amióta viszont nem eszem húst, változatosabban válogatom össze a kajákat, és mindik teljesen negatív a vérképem.
hal, hal, hal
Ha megengedi a vega életmódod, de szerintem ennyit megengedhetsz!
ÉN is vérszegény vagyok és májat eszek minden formában, akár rántva, baconbe csavarva vagy májkrémként, aztán sok piros bogyós gyümölcsöt! Ja és ne igyál teát vagy tejet csak nagyon ritkán!
Én eddig állandóan teát ittam, már függő lettem, és 3 hónapja leálltam, és most pont 120-as a haemoglobinom:)
A növényi eredetű élelmiszerek közül a legtöbb vas a szójalisztben, szezámmagban, lenmagban, búzakorpában, pisztáciában, csicseriborsóban, száritott őszibarackban, rókagombában, napraforgómagban, babban, zabpehelyben, spenótban, mogyoróban van.
(forras: babazo.hu)
Ha a vega eletmod megengedi, a tojassargaja is viszonylag magas vastartalmu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!