Nem hülyeség zabtejet tenni a zabkásába?
Elvegre a zabtej zab es viz keveresevel es leszuresevel keszul, ergo semmivel sem teszel tobbet vele. Ez olyan mintha rizstejjel keszitened a tejberizst?
Mi ertelme? Valaki elmagyarazna?
Nem vagyok a novenyi tejek ellen, en magam is hasznalom, csak a fent emlitett peldat sohasem ertettem
Elvileg ebben az esetben elég lenne a zabpelyhet vízzel felönteni.
De a legtöbb esetben a növényi "tej" a hagyományos tejet helyettesíti az ételekben, és inkább az állaga miatt használatos.
Másrészt viszont az ízét erösíti a zabnak vagy a másik példádban a rizsnek, lehetséges, hogy intenzívebb íze lesz, mintha csak vízzel készült volna.
ha rizstejjel csinálom a zabkását, és zabtejjel a tejberizst akkor megnyugszol?
Eddig sem voltam ideges, de annak legalabb tobb ertelme van, nem?!? :D
Nem a tápanyag tartalma, hanem az állaga miatt érdemes zabtejet (vagy bármilyen növényi tejet) használni víz helyett. A zabtej sűrűbb, krémesebb, mint a sima víz, így a vele készült zabkása is jobb állagú és teltebb ízű lesz.
A bolti zabtejnek és rizstejnek egyébként teljesen más íze van, mintha otthon zabpelyhet vagy rizst turmixolsz vízzel. Emiatt a plusz íz miatt is jobb lesz a végeredmény, mint vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!