Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem hülyeség zabtejet tenni a...

Nem hülyeség zabtejet tenni a zabkásába?

Figyelt kérdés

Elvegre a zabtej zab es viz keveresevel es leszuresevel keszul, ergo semmivel sem teszel tobbet vele. Ez olyan mintha rizstejjel keszitened a tejberizst?

Mi ertelme? Valaki elmagyarazna?

Nem vagyok a novenyi tejek ellen, en magam is hasznalom, csak a fent emlitett peldat sohasem ertettem

2020. máj. 3. 12:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg ebben az esetben elég lenne a zabpelyhet vízzel felönteni.

De a legtöbb esetben a növényi "tej" a hagyományos tejet helyettesíti az ételekben, és inkább az állaga miatt használatos.

Másrészt viszont az ízét erösíti a zabnak vagy a másik példádban a rizsnek, lehetséges, hogy intenzívebb íze lesz, mintha csak vízzel készült volna.

2020. máj. 3. 12:57
 2/4 anonim ***** válasza:
21%
ha rizstejjel csinálom a zabkását, és zabtejjel a tejberizst akkor megnyugszol?
2020. máj. 3. 13:09
 3/4 A kérdező kommentje:

ha rizstejjel csinálom a zabkását, és zabtejjel a tejberizst akkor megnyugszol?

Eddig sem voltam ideges, de annak legalabb tobb ertelme van, nem?!? :D

2020. máj. 3. 13:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem a tápanyag tartalma, hanem az állaga miatt érdemes zabtejet (vagy bármilyen növényi tejet) használni víz helyett. A zabtej sűrűbb, krémesebb, mint a sima víz, így a vele készült zabkása is jobb állagú és teltebb ízű lesz.

A bolti zabtejnek és rizstejnek egyébként teljesen más íze van, mintha otthon zabpelyhet vagy rizst turmixolsz vízzel. Emiatt a plusz íz miatt is jobb lesz a végeredmény, mint vízzel.

2020. máj. 4. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!