Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Orvosok mint mondanak gyerekük...

Orvosok mint mondanak gyerekük vega? Mit szoktak mondani szülőnek? Pl tojást még sajtot eszik csak húst nem

Figyelt kérdés
2020. ápr. 6. 13:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%
Mit akarsz kérdezni? Mert fogalmazni nem tudsz!
2020. ápr. 6. 13:57
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Eskü én se értem. Akkor mégsem én vagyok a hülye :D
2020. ápr. 6. 14:07
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Mit mondanak az orvosok azoknak a szűlőknek, akiknek a gyerekük vega? - gondolom ez lenne a kérdés.
2020. ápr. 6. 14:10
 4/23 anonim ***** válasza:
24%
Semmit, mert a vegaság nem betegség, nincs szükség arra hogy orvos állapítsa meg.
2020. ápr. 6. 14:13
 5/23 A kérdező kommentje:
Igen ez lenne a kérdés
2020. ápr. 6. 14:14
 6/23 anonim ***** válasza:
35%
Vannak orvos ismerőseim, rokonom. Mind azt mondja, hogy a vegaság egészségtelen. Később több, visszafordíthatatlan betegséget okozhat. Igaz, ezt a vegák nem hajlandók elismerni.
2020. ápr. 6. 15:18
 7/23 anonim ***** válasza:
57%
Nem hiszem, hogy egy gyerek csak úgy magától teljesen vega lesz. Ilyen esetekben biztos, hogy szülői hozzájárulás van a dologban. Egy felnőtt szervezetnek sem a legegészségesebb, hát még egy fejlődésben lévőnek..
2020. ápr. 6. 15:24
 8/23 anonim ***** válasza:
33%
Miért kell egy gyerekre ráeröltetni a saját baromságod? Felnőtt szervezetnek is szüksége lenne rá, de egy gyereknek plána
2020. ápr. 6. 19:22
 9/23 anonim ***** válasza:
24%
Miért lenne minden orvos egy véleményen bármiben - köztük épp a vegában? Vannak köztük is mindenféle izmusok hívői. Nyilván a vegán orvosok azt hangsúlyozzák, hogy milyen módon kell pótolni eddig a húsban gyakori tápanyagokat. Ők hívők és bátorítanak, miközben a lelkiismeretesebbje óva int a helytelen táplálkozástól. A nem vegánok különféle ellenérveket fogalmaznak meg ellene, hogy bizonyos tápanyagokat, vitaminokat, illetve enzimeket nem tudsz megfelelő mennyiségben a növényekből bevinni. Mi több, 100 év alatt pár százalékára csökkent le a növények vitamin és ásvány tartalma. Az állatok is követik a változásokat, de valamivel kisebb mértékben. Ezek miatt sokan állítják, hogy a kiegyensúlyozott, vegyes (állati és növényi eredetű) táplálkozásra szüksége van az emberi szervezetnek, mert nem a növényevők, hanem a mindenevők csoportjába tartozunk, vagyis a biológia determinál. Jelentős plusz költséggel és balanszírozással tudunk ezen a mérlegen javítani, esetleg a húsevők közül a helytelen módon táplálkozókhoz képest jobb mérleg is elérhető. De azt érdemes tudomásul venni, hogy hendikeppel indul a vega, amit folyamatosan és okosan kompenzálni kell egy életen keresztül. Még egy apróság: Jelenleg nem tudunk eleget biológiából ahhoz, hogy teljes bizonyossággal kijelentsük, mi a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozás az emberi élettartam egyes szakaszait vagy a szervezet pillanatnyi állapotváltozásait mindenkor figyelembe véve. Csak gondolni kell az évszakokra, a növények beérési időpontjaira, gyűjthetőségére, környezeti hatásoktól, időjárástól függő változásaira. Szerintem aki a vegát választja lelkiismereti vagy egyéb okból mindenképpen valamilyen biológiai áldozatot hoz. Hogy ennek lesznek -e mérhető, érezhető következményei, az az illető tudatosságán, táplálkozással kapcsolatos információin illetve szerencséjén is múlik...
2020. ápr. 7. 17:16
 10/23 anonim ***** válasza:
23%
Gyereknek kell enni-e húst mert agy fejlődéshez elengedhetetlen .
2020. ápr. 8. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!