A hús akkor tényleg olyan rákkeltő mint a cigi?
Én ehhez csak annyit kommentálnék, hogy az ipari húsneveldében rengeteg antibiotikumot adnak az állatoknak, tehát ha onnan származó tejterméket vagy húst eszel, akkor rossz lesz az emésztésed és az káros a beleknek, igen.
Tehát állandó antibiotikumkúrán vagy tudtodon kívül.
Érdemes probiotikumot szedni vagy probiotikus diétát tartani mellette néhanap - én szinte állandóan ezt teszem, különben bélpanaszaim vannak.
Állattenyésztésben dolgozom, sertést hizlalunk, és ez, hogy "rengeteg antibiotikumot használnak" az évszázad ferdítése. Az USA-ban, meg Ázsiában lehet, az EU-ban viszont TILOS megelőző céllal antibiotikumot használni. Törekszünk a legminimálisabb felhasználásra, tehát kezeléseknél is a lehető legkevesebbet (és csak vényre kapható).
Saját példa számszerűsítve: egy hízó nálunk születésétől a hizlalás végéig átlagosan 1,3 ml antibiotikum tartalmú gyógykészítményt kap. Ezt is általában élete első hónapjában (ergo elég sok ideje van ürülni). Emellett féreghajtót kapnak kétszer, és mást nem, kivéve, ha valami probléma (sántaság pl) merül fel.
Illetve azt is szigorúan vesszük, hogy lehetőleg azokat a készítményeket használjuk, amiknél alacsony a keresztreakciók és a szervezetben maradó maradványok kockázata/előfordulása, a dán sárgalapos rendszer szerint vannak kategorizálva.
Szóval úgy hiszem, a bélpanaszaid másnak köszönhetőek.
A vastagbélrákot a feldolgozott hústermékekhez adott nátrium-nitrit okozza.
Szárazkolbász, párizsi, virsli, májkrém, sonka, szalonna, stb. Ezekben mind megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!