Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az emberek többsége valóban...

Az emberek többsége valóban nem tudja mi az hogy vegán és vegetáriánus?

Figyelt kérdés
Étteremben ahol enni szoktam nagyon elkezdte hirdetni hogy megjelent a vegán menü és a vegán vendégeket várnak már. Most a menü úgy néz ki hogy rántott sajt, tejszínes leves, grillezett sajt, paradicsomos sajtos spagetti és még sorolhatnám
2020. jan. 13. 13:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a legtöbben keverik.

Én nem eszek húst, már emiatt is vegánnak hívnak páran. :DDDD

Nem értem, annyira nem nehéz...

Egy étteremtől pedig abszolút elvárható, hogy tisztában legyen vele, mit jelentenek az étrendek nevei. Nem kötelező vegán kaját tartani, de akkor ne is hirdesse....

2020. jan. 16. 10:00
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sokan keverik. Nem olyan elterjedtek még ezek az étrendek Magyarországon, aki maga nem vega/vegán és nem is találkozott még semmi ilyennel, az honnan, és talán még fontosabb hogy miért kéne hogy tudja ezeket?

Az étterem viszont más tészta, azok nem akármilyen emberek hanem vendéglátásban dolgozó szakemberek, akiktől elvárható lenne hogy pontosan tudják legalább az alap diétákat (mondjuk vega, vegán, gluténmentes, laktózmentes), hogy melyik milyen ételeket tilt és melyik ételük felel meg ennek a kritériumnak.

2020. jan. 21. 20:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom. Azért az ilyen mindenféle diéták a csapból is folynak manapság, én is tudom mi az a gluténmentes, vegán, paleo stb diéta, pedig én egyiket se követem, és nincs is ismerősöm, aki követné. De csak eljut az infó...

De igen, magánembernél elmegy ha nem tudja, étteremnél viszont vér ciki..

Ráadásul ez elég ijesztő, mondjuk aki tejfehérje vagy tojásérzékeny, az ugye teljes lelki nyugalommal rendel vegán kaját, kellemes ha mégis ott figyel benne a tej vagy a tojás..... :(

2020. jan. 22. 08:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Kb egy hete német órán Easy German-es videókat néztünk. Az egyik éteklekkel volt kapcsolatos, s volt egy csaj amelyik azt mondta hogy ő vegán. Az némettanárnő erre megkérdezte, hogy mi a különbség a vegán és a vegetáriánus között. Csak én reagáltam a kérdésére, s voltunk vagy 20-an az órán...

(Én húst hússal eszek, egyszerűen csak tudom, hogy mi a különbség)

2020. febr. 7. 17:56
 15/16 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg nem tudják, sajnos!

Valamilyen gyengeség egyáltalán vegának lenni. Ezt mondják.

A főnököm mondta, hogy olvasott egy cikket az indexen, miszerint megbutul minden vegetáriánius.

Előtte azt is kérdőre vonta, hogy van-e jétlogultosággom ott lenni a csapatban.

Én csak vegetáriánus vagyok, de mitől olyan nehéz megérteni, hogy egyszerűen nem akarok más élőlényeknek szenvedést okozni?

2020. febr. 10. 06:23
 16/16 anonim ***** válasza:
17%
Hagyad már, az emberek azt sem tudják, mit jelent a vegetáriánus... a szomorú, hogy még az itt válaszolók többsége is azt hiszi, hogy automatikusan lakto-ovo vegát jelent...
2020. febr. 11. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!