Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan tudok finom ropogós...

Hogyan tudok finom ropogós panírt készíteni tojás nélkül?

Figyelt kérdés
2020. jan. 3. 11:12
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mivel lehet helyettesíteni a tojást a tésztákban, sütikben, illetve az olyan ételekben, amiket a tojás " fog össze"?
2020. jan. 3. 11:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Panírhoz akár víz+liszt, morzsa. pld. Útifűmaghéj+víz süteménybe.
2020. jan. 3. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
40%

A tojás nem "FOG ÖSSZES" semmit! Bármit meg lehet csinálni anélkül is.

A panírnál meg liszt, kevés víz meg füszerek összekeverve, ebbe mártva a panírozni való és esetleg még külön megforgatva (közvetlenül a sütés elött) zsemlemorzsában, akkor legalább olyan ropogós lesz, mint hagyományosan. Ha meg összetört cornflakes-t használsz, még ropogósabb lesz.

2020. jan. 3. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Épp tegnap olvastam, hogy a tojás tökéletesen helyettesíthető lenmagpehellyel.


[link]


Egyébként az előző hozzászólóval egyáltalán nem értek egyet. A tojás sok mindent összefog. Biztos van olyan étel, amiből kihagyható, de volt, hogy egyszer a fasírtból kifelejtettem, aztán sütéskor szétesett alkotóelemeire.

Sok esetben a ragasztó szerepét is betöltheti, vagy kiszáradás ellen védi a kelt tésztát, ha lekened a tetejét vele.

2020. jan. 3. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, az elözö vagyok és tényleg nem kötözködni akarok, csak elmagyarázni valamit.

A fasirt nem azért esik szét, mert nincs benne tojás, hanem mert túl sok a kenyér/zsömle. Ugyanis ha megnézed a csevapcsicsa vagy az eredeti hamburger receptjét, abban nincs se tojás, se kenyérféle, csak a darált hús meg füszerek. Ezeket minden gond nélkül meg lehet sütni, nem esnek szét.

Viszont abban igazad van, hogy a tört lenmag leáztatva tényleg helyettesíti a "kenyeres" fasirtmasszában is a tojást.

Remélem, nem haragszol a kiigazításért, sok éves tapasztalatot akartam csak megírni.

2020. jan. 3. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Én mondjuk a fasírtot nem zsemlemorzsával csinálom, hanem darált hús és áttört főtt burgonyából és fűszerből.

Ebbe kell valami kötőanyag.

2020. jan. 3. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, ebbe sem kell, még krumpligombóc is létezik tojás nélkül, csak krumpli+füszerekkel! Esetleg az arányok miatt eshet még szét az ilyen fasirt, ezt nem próbáltam még.

Persze, nyugodtan tehetsz bele, amíg nincs valami konkrét ok arra, hogy valaki nem használjon tojást - és mindegy, hogy egészségügyi vagy elvi okról van szó.

2020. jan. 3. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én lisztet összekeverek vízzel (palacsintatészta állagúra), ezt fűszerezem ízlés szerint, megforgatom benne az adott ételt, majd mehet a zsemlemorzsába. Ebbe néha teszek lenmagot is, de csak azért, mert finom lesz, ha megsül
2020. jan. 4. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2020. jan. 5. 08:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Lenmaggal még egy olyan megoldás is létezik hogy az egész lenmagokat vízben felforralod (1 kanálhoz 1-2 deci) és utána egy tojásfehérje állagú massza lesz belőle. Utána a lenmagokat csak ki kell szűrni belőle. Ez elsősorban aranylenmaggal működik de barnával is megy valamennyire.
2020. jan. 5. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!