Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ti hogyan készítitek el a...

Ti hogyan készítitek el a szójakockát úgy, hogy az egy gasztro-fan - ínyenc számára is érdekes, izgalmas és ízletes étel legyen?

Figyelt kérdés

Az "ínyenc" kifejezés az én olvasatomban azt jelenti hogy valaki minél szokatlanabb, bizarrabb, esetleg minél érdekesebb, ízletesebb ételeket, vm. étel és ízkombinációkat próbáljon ki. A gasztro-fan pedig abból ered, hogy az adott illetőnek a szenvedélye a különféle-fajta ételek és italok ízének, illatának és állagának a megismerése és élvezete.

A szójakocka nálam pl. egy ilyen tétel. Én szeretem a szójabab különböző változatait (pl. szójaszósz, edamame, miso, natto, szójafasírt) de soha nem próbáltam még a szójakockát.

Hogyan kell azt úgy elkészíteni, hogy egy valóban érdekes és ízletes fogás süljön ki belőle?

2019. dec. 21. 12:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom, lehet, hogy félreértettél, nem azt írtam, hogy nyers húst kell enni, hanem az elöttem lévöt javítottam csak ki, aki szerint nyersen, fözés és füszerezés nélkül nem ehetö.

Az más kérdés, hogy a mai általános életmód mellett célszerü-e, de mindenképpen ehetö.

Ami meg az eredeti kérdésedet illeti, nekem eddig nem sikerült szóját élvezhetöre elkészíteni, legfeljebb az ehetö kategória. Sok egyéb van, amivel kellö fehérjét be lehet vinni, és jó ízü, ellentétben a szójával. Tudom, ezzel nem sokat segítettem, esetleg megpróbálhatod erösen füszerezett (kb dupla mennyiségü füszer, mint amennyit húshoz használnál) meleg vízben leáztatni és legalább 24 órát várni, hogy megszívja magát. (Természetesen lehütve és a hütöben pácolva) Így van esélye, hogy valami íze lesz, emellett elkészítéskor szintén erösebben füszerezve, mártásos ételt készítve lehet elfogadható valami belöle.

2019. dec. 22. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!