Más vegánoknak mi lehet a bajuk vele? Ezt nem értem...
2019. okt. 23. 10:26
1/9 anonim válasza:
Mert egyesek szerint a gomba nem igazán növény, közelebb áll az állati létformához. Talán ezért.
2019. okt. 23. 10:30
2/9 anonim válasza:
Mert a vegánok közt is van olyan, aki egyszerűen nem szereti a gombát. Mint pl. én. Ha nem lennék vegán, akkor sem enném meg.
2019. okt. 23. 11:09
3/9 anonim válasza:
Szerintem is inkább az az oka, hogy nem szeretik. Nagyon sokan nem szeretik a gombát. Mondjuk nem is értem, én pl. imádom minden formájában. Nem hiszem, hogy összefügg a vegánsággal. Inkább ízlés dolga lehet.
2019. okt. 23. 11:33
4/9 anonim válasza:
Nem szeretem
De talán azért, mert nem növény (meg nem is állat, szóval mindegy)
2019. okt. 23. 12:35
5/9 anonim válasza:
Én se eszek gombát, pedig még csak vegán se vagyok.
Van olyan, hogy valaki nem szeret x ételt.
2019. okt. 24. 10:43
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat :)
Igazából én úgy hallottam, hogy valakinek nem fér bele a vegánságba és azért nem eszi, nem pedig azért mert nem szereti. Én ezt nem értem.
2019. okt. 24. 11:01
7/9 anonim válasza:
3. vagyok. Akkor én sem értem. A gomba inkább növény, mint állat. Gombafonalakkal szaporodik, nem vagyok biológus, nem is nagyon olvastam utána, és már fiatal sem vagyok, régen tanultam biológiát. Fogalmam sincs, miért pont a gomba az, amit hiába szeret egy vegán, de mégsem eszi meg. 1-es választ elolvastam, meg is értettem, de nálam ez akkor is egy hatalmas kérdés marad a vegánok részéről. Valaki közülük leírhatná, hogy miért eszi meg pl. a karfiolt (csak egy random példa), de a gombát nem.
2019. okt. 24. 11:33
8/9 Andizsuzsi válasza:
"A gomba inkább növény, mint állat"
A gomba se nem növény, se nem állat. Gomba. Az élőlények nem csak növényekből és állatokból állnak. Ott vannak még pl az amőbák vagy a baktériumok is. Meg a gombák.
2019. okt. 29. 21:41
9/9 anonim válasza:
Szerintem ez hülyeség, belefèr a vegàn szemléletbe.
Viszont sokan nem szeretik, én 20 évig nem mertem megkóstolni, mert az egyik barátom elmesélte milyen volt mérges gombát ennie. Simán féltem és taszított.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!