Vegànokat nagyon tisztelem. Lehet még én is vegàn?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Sajnos én kb havi egyszer megkívànom a csirkemellet. Novenyi tejek nem izlenek. Tejbegrizt es tejberizst szoktam enni tehen tejjel. Illetve gouda sajtot eszek csak. Ehhez a par kajahoz szoktam enni nem vegan kajakat. Csirkemellbol csak kb akkora meretueket szoktam enni,mint 2 evokanal terulete. (Amikor a paromnak sutok hust :( ) Nagyon rosszul vagyok,amikor a nyers hust fel kell kockaznom. Elfog a hanyinger,hogy megoltek azt az allatot miattunk es fizettunk is erte (vagyis a parom miatt,en magamtol nem vennek hust) de ha mar neki megsutom akkor eszek belole ritkan,nem mindig. A tehen tejet is csak ugy tudom fogyasztani,hogy tejberizst meg tejbegrizt keszitek belole,de ekkor is buntudatom van kicsit(nem akkora,mint a husevesnel) hogy szerencsetlen tehenet miattam fejik meg 5x egy nap. Nagyon fajhat neki. Elveszik a gyermeket,hogy en megihassam az o tejet. Hol itt az igazsag? Tojast csak olyan helyrol eszek,ahol latom,hogy szabadon vannak a tyukok es jo helyen.(kb 2 hetente eszek 4dbot) Van par ismerosunk,aki tyukokat tart. De szegenyeket par evesen levagjak. De addig legalabb a zold fuvon rohangalnak es nem ketrecben vannak. Velemenyek? Szep,csodas napot minden vegànnak! Ti vagytok a kiralyak! Buszke vagyok Ratok!2019. szept. 21. 09:22
11/12 A kérdező kommentje:
Utolso koszi a valaszt. De akkor is elveszik a kis tehenet az anyukajatol,hogy legyen az emberekbek tej :(
2019. szept. 24. 11:43
12/12 anonim válasza:
Nem szeretnélek megbántani a válaszommal de... Ha sajnálod őket miért eszed meg? Sajt és tejbegríz nélkül is van élet és hiába tűnik nehéznek elhagyni őket egyáltalán nem az ha tényleg úgy gondolod ahogy írod. Mindkettőnek van már vegán változata ami szinte ugyanolyan a növényi tejeket pedig ki kell próbálni mindet vagy ha sokáig iszod egy idő után megszokod az izét (velem is ez volt). De semmit nem ér az egész ha mégis húst eszel. Én úgy vagyok vele hogy ha egy vegán évente 2 szer eszik valamit amiben van egy kis tej vagy tojás abba senki nem hal bele. Viszont húst? Abba már belehal valaki és még szenved is előtte. Szóval a lényeg... Ha tényleg tiszteled az állatokat akkor le fogsz tudni mondani az élvezetekről hogy nekik ne kelljen szenvedniük. Sok sikert!❤❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!