Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Növényi tejkészítő véleményeke...

Növényi tejkészítő véleményeket várok. Érdemes e venni, ha igen, milyet?

Figyelt kérdés
2019. aug. 18. 21:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ilyen fajta van:

[link]

Ez bevált

2019. aug. 18. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Utolso: ne itt tettesd szerintem a h.lyét. Ha nem értesz hozzá, ne légy rest utánanézni
2019. aug. 19. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:
29%

"De az nem tej"

Hivatalosan csak a tőgyváladékot lehet tejnek nevezni. Egészségedre a jó kis tőgyváladékhoz! :D:D

2019. aug. 19. 12:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm annak, aki válaszolt. Aki meg itt kifogásolja a növényi tejeket/italokat, javaslom, inkább töltse a hétvégét egy jó pörköltfőző versenyen, ott talán kellemesebben érzi magát.
2019. aug. 19. 13:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vegital márkájú van nekem is. Nagyon szeretem, mert egyszerűbb és tisztább mint külön főzni és darálni az összetevőket. Egy adag tejjel összesen legfeljebb 10 percet kell foglalkoznom onnantól, hogy mindent előveszek odáig, hogy ivásra készen üvegbe kerül. A főzési idő kb. fél óra, addig nem kell foglalkozni vele.

Sokkal jobb, mint a bolti tejek, mert teljesen az ízlésednek megfelelően állíthatod a sűrűségét, összetevők arányát, ízesítését. Persze ezt is meg kell tanulni, szóval elsőre ne várj csodát. Gabona tejeket fillérekért, de magtejet is jóval a bolti ár alatt tudok vele főzni.

A hátránya, hogy a benne készült tej sokak szerint gyorsan romlik. Nekem még nem volt ezzel problémám, mert 5-6 napig is el tudtam tartani a hűtőben, de sok panaszt hallottam már erre.

A növényi tej soha nem lesz ugyanolyan, mint a bolti. Ha eleget gyakorolsz, nagyon finom, de nem pont olyan. Viszont a szűrés és mosogatás sokkal egyszerűbb, mint egy saját főzésű növényi tejnél, és szerintem az eredmény is jobb.

A gép típustól függően többféle ételt-italt el tud készíteni. Leveseket, mártást, bébiételt, lekvárt, főzeléket, stb. A tapasztalataim alapján azt javaslom, hogy elsősorban a méret alapján dönts, hogy a megmaradt tej ne romoljon meg, de érdemes a többi funkciót is figyelembe venni.

2019. aug. 19. 13:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom a vegital gépemet, rainbow van. Két hetente csinálok vele 1.8 liter tejet; 1 liter tejszínt és 1:5 liter joghurtnak valót.

Fillérekből megvan minden és 5 perc munka van vele.

2019. aug. 19. 22:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Hú, ez nagyon érdekes. A tejszín és a joghurt hogyan készul? Fermentálógéppel vagy anélkul?
2019. aug. 20. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A tejszín nélküle, egyszerűen kevesebb viz és több zab/szója/rizs stb hozzáasásaval.

A joghurt az joghurtkészítővel. Sűrű szója kesu vagy kókusztejet rakok bele aztán meg joghurtkultúrát és 12 óra alatt kész.

Később lekvárral keverve vagy friss gyümölccsel, esetleg kompottal lehet fogyasztani.

2019. aug. 20. 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is vegital van :)

Meleg szívvel ajánlom

2019. dec. 4. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!