Mi az az 5 étel amit a legtöbbször főztök süttök? És milyen gyakran eszitek ezeket?
Rántott hús
Vadas
Bolognai
Sült hús
Húsleves
Leginkább a gyerek miatt, mert nagyon válogatós. Ezek mellett vagy ezekkel kiegészítve szoktam pl magamnak csinálni ételeket. Pl rántott zöldségek, ha tészta van ki főzve, akkor ahhoz csinálok magamnak egy tonhalas szószt vagy spenótosat.
Zöldborsó leves, akár minden nap megenném, de csak 2 hetente főzök.
Szintén 2 hetente egyszer készül:
Túrós csusza
Resztelt csirkemáj.
Húsleves
Rakott krumpli
Nyáron minden héten van hideg gyümölcsleves, gyakorlatilag szinte állandóan van a hűtőben, ha elfogy 1-2 napon belül készítem az újat.
Paradicsomos tészta (tonhalas vagy zöldséges) hozzá egy rakat rukkola
Lazacos tagliatelle
Rizi-bizi valamilyen feltéttel
Ezeket heti 1x legalább:)
Paradicsomos tészta (lehet simán csak bazsalikomos, vagy milánói, bolognai, tonhalas) - akar heti többször
Töltött padlizsán - kéthete
Sült karaj-tarja rizzsel (csak basmati) vagy salátaval- hetente
Valamilyen tejszínes szószos vagy zöldséges csirkemell rizzsel vagy salátával - hetente
Tükörtojás :D - hetente többször
Mostanában inkább menüzni szoktam étteremben napközben, este pedig hideget vacsorázom, így kevesebbet főzök.
borsos tokány
sült hekk
zöldborsó leves
lencse- vagy babgulyás - ezeket általában olyan 2 hetente főzöm.
Mivel nyár van és most van a szezonja, így az ötödik gyakori étel, ami asztalra kerül az a lecsó, virslivel és tarhonyával vagy tojással, mikor mihez van kedvünk. Ezt kb hetente esszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!