A rakott palacsinta hogy marad egyben?
A párom a múltkor hozott haza rakott palacsintát melóból, semmi extra nem volt kóstolásra szerintem, csak összeragasztva a palacsinták lekvár, túrókrém, csoki, rétegesen, meg leöntve csokival. Most ilyet szeretne otthon is.
Így nem tűnik bonyolultnak, na de a sok réteg (pláne szeletelésnél) hogy marad egyben, hogy nem csúszik szét?
Arra gondoltam, hogy összeállításnál tortaformába rakom, na de a fala utána lekerül ugye.
Van erre valami praktika vagy csak én gondolom túl?
Összeállításkor én is kapcsos tortaformát használok, igyekszem egyenletesen és vékonyan elkenni a tölteléket, amikor elég magas, tojáshabot teszek a tetejére. Berakom a sütőbe 180 fokra 10-12 percre, hogy átmelegedjen és a hab megpiruljon.
Így készítve, nekem nem szokott szét csúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!