Mi a kedvencetek, amit otthon lehet kotyvasztani, és kenyérre lehet kenni?
pl vineta, tojáskrém, körözött, stb.
Egyéni dolgokat is írhattok, amit ki lehet próbálni; hogyha valaki pl szokatlanabb, vagy akár nem is annyira szokatlan dolgokat kotyvasztott egybe, és jó lett a végeredmény:)
Mindent szeretek
tojás padlizsán répa gomba kukorica cékla uborka retek hagyma (minden fajta) paprika (jöhet akár még csípős is) paradicsom, tejföl, torma, túró, citrom, ecet, tej, bor, mustár, kecsap, majonéz, májkrém, halas krém, mogyorókrém (ebből nem mindegyik fajta, de van több jó is), vaj, lekvár, margarin, vajkrém, tök; de egyébként most valami nagyon üde dolgot szeretnék:):) Húsos dolgok is mehetnek bele, amit akarjátok; amit próbáltatok már, és nektek ízlett:)
Tojásos tonhalkrém, egyszerűen imádom.
Gyerekkoromban még nem volt hűtőszekrény, édesanyám zsírban tartósította a húst. Lassan, alacsony hőmérsékleten addig sütötte, amíg minden lé elpárolgott alóla. Ezeket a hús szeleteket aztán friss zsírral leöntve, üvegekben tárolta a kamrában. Ez is finom , de a visszamaradt pecsenyezsír az apróra tört húsdarabokkal kenyérre kenve valami isteni volt.
Ma már tudom, hogy ezt elegánsan rilette-nek hívják, a franciák nemzeti étele.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Pecsenye kacsamájat csikokra vágok, fehér hagymát félkarikára vágva kacsazsiron megfonnyasztom, rá jó sok csikokra vágott zöldpaprikat, mikor megpuhul ráteszem a májat es készresütöm izlés szerint fűszerezve. Hidegen kenyérre teszem és paradicsommal uborkával esszük. De frissen barmilyen körettel is jó.
Más: tejfölbe egy jó nagy zöldpaprikát kockára vágok, hagyom hogy átvegye az izét friss kenyérrel esszük.
Én imádom a maradék pörkölt zaftot kis husival paradicsom, uborka , paprika. Család ezt nem eszi, de igy is elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!