Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diétáznak a vendégek, mit főzzek?

Diétáznak a vendégek, mit főzzek?

Figyelt kérdés
Vendégeink jönnek, de tudom róluk, hogy diétáznak. Tudtok valami jó receptet? Olyat szertnáék ami finom is, viszont nem kell miatta felrúgniuk a diétát. Sütirecept is jöhet, ha tudtok. Köszi.
2010. júl. 9. 09:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. egy gyrost készitenék, csirkemellel és szalmakrumpli nélkül. Sütit meg amilyent akarsz szerintem, csak ne cukrot használj.

Vagyi nem tudom, h mennyire vendégváró egy gyros:)

2010. júl. 9. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Kedvencem a grillezett gomolya salátával. Mindenféle zöldséget összevágok apróra (káposzta, zöldsaláta, rukola, répa, hagyma, paprika, és a legfontosabb: paradicsom), rá egy kis só,olivaolaj.

A gomolyát kb kisujjnyi (nő vagyok, szóval vékony kisujjnyi) szeletekre vágom,léisztbe forgatom, és nagyon forró olajban nagyon gyorsan mindkét oldalát megpirítom. ha sok időm van, akkor lisztbe forgatott hagymakarikát is sütök mellé bő olajban. Nem sok olajat vesz fel.

Fenséges eledel, aktató, mégsem hizlal.

2010. júl. 9. 09:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Köretnek bármilyen zöldséges cucc és mellé sovány húsok.
2010. júl. 9. 09:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen sült hús megfelelő (lehetőleg ne rántott legyen), legjobb a csirke. Hozzá valami saláta (saláta, uborka, paradicsom, paprika, retek, répa aprítva, rá esetleg olajbogyó, sajt - mozarellagolyók vagy feta), ami nem majonézes. Bolti öntetet, port felejts el.

Lehet bazsalikomos vagy kapros öntetet csinálni, natúr joghurba belerakod a fűszert (nem szárítottat, hanem igazit), vagy tefölbe reszelsz fokhagymát és kevés uborkát. Ezt is lehet joghurttal higítani, de én nem szoktam.

A diéta ugye fogyókúrát jelent? Mert nem mindegy, és a fenti csak akkor jó. Ha betegség miatti speckó diéta van, inkább kérdezd meg, mit esznek.

Süti... ez nehéz dolog, de próbálok linkelni:

[link]

Vagy pohárkrém:

250 g mascarpone sajtkrémhez hozzákeverünk 1 natúr joghurtot, 2 evőkanál mézet és egy fél vaníliarúd belsejét. 1 zacsi fagyasztott meggyet/vagy málnát (gondolom, igazi is jó) 1 evőkanál porcukorral összeturmixolunk (talán ez is jobb lenne mézzel a diéta miatt). Alulra 2 kanál meggy kerül, rá 4 kanál krém. A tetejére összetört Hobbits keksz. Kellemes, nem túl édes, joghurt jellegű desszert.

Vagy ha nagyon elvetemülten fogyóznak, akkor simán leturmixszolod a gyümölcsöt, belerakod pohárba, ráöntesz natúr joghurtot és beletűzöl egy kekszet, aztán eldöntik, megeszik-e a kekszet.

2010. júl. 9. 09:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben a diéta a vendégeidnél fogyókúrát jelnet a fetni ötletek jók. De ha más betegségmiatt diétáznak pl allergia akkor inkább kérdezz rá mitk észíts és hogyan.
2010. júl. 9. 09:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Süti helyett gyümölcssali, vagy natúrjoghurt összekeverve gyümivel.
2010. júl. 9. 09:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Fogyiznak, nem betegek. Köszi a válaszokat. Lenne egy kérdésem a grillezet gombás recepthez: Ha grillezem a gombát nem fog levet ereszteni? - mármint szépen megpirul vagy milyen lesz?
2010. júl. 9. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
bármilyen süteményt csinálhatsz, csak a rendes finomlisztet graham lisztel helyettesítsd, meg van egy cukor helyettesitő is, csak most nemjut az eszembe mi a neve.ugytudom valami poliszett
2010. júl. 9. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!