Mit egyenek a vendégek?
Ha mindenképp sült-krumpliban gondolkodol, készíthetsz egy adag brassóit, a sült krumplit nem kevered hozzá, azt külön tálalod.
Én a sült-krumplihoz mégiscsak sült-tálat dobnék össze: natúrszelet (csak lisztbe forgatod a husit, erre pl. nagyon jó a csirkemell), rántott máj, rántott szelet, rántott karfiol. Esetleg natúr sült csirkecomb mellé.
Legföljebb nem hagyományos panírt készítel a rántotthoz, hanem pl. sörtésztában = palacsintatészta, de nem vízzel, tejjel készíted, hanem sörrel. Meg lehet bolondítani, ha kavarsz bele egy kis reszelt sajtot is, és ebbe mártod a husit sütés előtt. Egy ilyen tálra odateszed még a fincsi sültkrumplit és valami zöldsalátát is hozzá.
Előző vagyok!
Amit írtam, az = fehér abrosz, fehér ing + nyakkendős vendéglátás.
Ha igazán közeli barátok és lazábban kezelitek, akkor:
A készre sütött szalmakrumplit rakd a tányér egyik felére. Sertésmájat szeld el csíkokra, forgasd lisztbe, és bő forró zsírban (olajban) süsd meg, egyszer-kétszer lapáttal kavarj be. Ezt rakd a tányér másik felére.
A lisztbe forgass meg egy rakás szálára vágott vöröshagymát, a zsírban süsd piros-ropogósrra. Ezzel beborítod a krumplit és a májat, megszórod sóval, borssal és csípős törtpaprikával.
Mindenki az ölébe vesz egy-egy tányért, és akár kézzel is szedegetheti sörözés közben a saját adagját. Közben lehet mozogni, nem feltétlen szükséges az asztal mellett ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!