Hogyan kell olyan tésztát készíteni amit a levesbe teszünk? (pl metélt, eperlevél, kocka tészta, csigatészta stbb )
Tegyél tálba egy kiló síma lisztet,egy kávéskanál sót, és 8 egész tojást. Két kézzel gyúrd össze addig,amíg sima tésztát nem kapsz.
Vedd ki a tálból a meglisztezett gyúródeszkára,vágd el három felé. Kettőt tegyél vissza a tálba,takard le konyharuhával.
A deszkán maradtat pedig gyúrd síma gömbbé. Ezt így csináld: a bal kezed ujjaival fogod a tésztát, a jobb kezeddel pedig állandóan forgatva gyúrod,a hüvelykujjad alatti résszel. Ha már szép síma,fényes,akkor folytatod a többivel. Amit félreteszel,mindig takard le,hogy ne száradjon ki.
Ezután jól lisztezd be a deszkát és nyújsd ki a sodrófával minél vékonyabbra. Nyújtás közben forgasd a tésztát,hogy szép kerek legyen.Ha kell,akkor a tetejét is lisztezd meg egy kicsit, Ha már vékony,akkor vághatod fel,amilyenre akarod.
A felvágott tésztát pedig belisztezve,időnként megforgatva szárítsd meg egy abroszon. Akkor ellehet tenn egy dobozba,vagy papírzacskóba.
figyu
amit erre ráköltesz még az se jön vissza! ha veszel 8tojást az több mint 200ft. ha ezt a kb 1 kiló tésztát eladod akkor se kapsz érte annyit hogy még hasznod is legyen!
többe kerül mint amennyit kapnál érte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!