Mivel tudnám sütireceptben helyettesíteni a brandy-t?
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál neszkávé
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg meggylekvár
½ dl brandy
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kibéleljük a muffintepsi tizenkét horpadását egy-egy papírkapszlival.
2. Az étcsokoládét nagyon-nagyon apróra vágjuk, hozzászórjuk a neszkávét, majd ½ dl forró vizet öntünk rá, és az egészet addig kevergetjük, amíg a kávé és a csoki tökéletesen fel nem olvad. Ha megvan, félretesszük hűlni. Ezalatt egy kisebb tálban összevegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval, egy másikban a meggylekvárt a konyakkal.
3. A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, aztán egyenként beledolgozzuk a géppel a tojásokat. Most lassabb fokozatra kapcsolunk, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzádolgozzuk a konyakos meggylekvárt, az olvadt kávés csokit és a sütőporos lisztet.
4. A tésztát arányosan elosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat kb. 25 perc alatt megsütjük. Mint minden csokis süteményt, ezt sem szabad túlsütni, mert akkor kiszáradhat.
Tizenkét muffin lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!