Milyen tortàt süssek?
Szombaton szülinapom lesz,jönnek felköszönteni,igy késziteni akarok tortàt.
Sajnos nem tudom milyet.
Az egyik személy nem fogyaszt friss gyümölcsöt(pudingpor stb lehet,csak friss gyümi nem)
A màsik meg ne legyen benne alkohol(rum aroma,baileys szoba jöhet)
2 vagy 3 kész tortalapot veszek ma,abba kellene krém töltelék,recept:)
Köszönöm!
Ha fehér tortalapot veszel, lehet belőle dobos, vagy csokitorta, a tetejére olvasztassz egy tábla csokit, vagy karamellizált cukorral leöntöd.
Krém:
fél liter tejből, 2 csoki pudingporral pudingot főzöl. Majd két kis teavajat szobahőmérsékleten hagysz puhulni, s 15 dkg porcukorral robotgéppel jól kikevered,
mehet bele a kihűlt puding, s két evőkanál sima kakaópor.
Ezt mind robotgéppel jól össze kevered, s már kenheted is a lapokat. Hagyhatsz egy kevés krémet, kb. 2 evőkanálnyit, amit egy zacsiba teszel, majd a zacsi sarkát egy picit bevágod ollóval, s kész is a habzsákod, amivel díszítheted a torta tetejét.
Oroszkrém:
Fél csomag mazsolát, egy kis rum/rumaromával meglocsolsz, s hagyod álni.
1l habtejszínt robot géppel felversz, majd mikor kezd keményedni, mehet bele 3 vaníliás aranka/gála krémpor.Ezzel is addig kevered, míg jó kemény krémet nem kapsz. EGy bögrébe fél dl vizet öntessz, s 2 evőkanál zselatint keversz bele. Ezt a mikróban felforralod, (figyeld,kb. fél perc, ki ne fusson :) majd hideg vízbe állítod, kevergeted, míg le nem hűl, s ezt is a krémhez kevered. A krémet egy fél órára hűtőbe állíthatod, majd kezdheted kenni a lapokat, s minden rétegnél amit megkentél, szórjál rá mazsolát. A végén ezt is díszítheted a habzsákos megoldással, s a tetejére is rakhatsz mazsolaszemeket.
Kedves Válaszoló!
Tök jól hangzik ez a recept, de lenne hozzá kérdésem. A felvert tejszínbe kell rakni a pudingport, vagy az elkészített pudingot kell belekeverni? És ez kb. egy normál kerek tortaformába, hány rétegre elég?
Köszi
A gála pudingot nem kell főzni, az instant, a félig felvert tejszínbe,( jól hűtsd le a tejszínt, mert kavarás közben hajlamos fröcskölni) mikor látod hogy már sűrű, keményedik, bele öntöd a port, még 1-2 perc kavarás robot géppel, s kész, majd mehet bele az étkezési zselatinos víz, attól marad jó kemény a krém.
Ha veszel 2 tortalapot, amit még félbe vágsz, akkor lesz ugye 3 sor krém+ ami marad, azzal bevonod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!