Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortàt süssek?

Milyen tortàt süssek?

Figyelt kérdés

Szombaton szülinapom lesz,jönnek felköszönteni,igy késziteni akarok tortàt.

Sajnos nem tudom milyet.

Az egyik személy nem fogyaszt friss gyümölcsöt(pudingpor stb lehet,csak friss gyümi nem)

A màsik meg ne legyen benne alkohol(rum aroma,baileys szoba jöhet)

2 vagy 3 kész tortalapot veszek ma,abba kellene krém töltelék,recept:)

Köszönöm!


2008. nov. 12. 08:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha fehér tortalapot veszel, lehet belőle dobos, vagy csokitorta, a tetejére olvasztassz egy tábla csokit, vagy karamellizált cukorral leöntöd.

Krém:

fél liter tejből, 2 csoki pudingporral pudingot főzöl. Majd két kis teavajat szobahőmérsékleten hagysz puhulni, s 15 dkg porcukorral robotgéppel jól kikevered,

mehet bele a kihűlt puding, s két evőkanál sima kakaópor.

Ezt mind robotgéppel jól össze kevered, s már kenheted is a lapokat. Hagyhatsz egy kevés krémet, kb. 2 evőkanálnyit, amit egy zacsiba teszel, majd a zacsi sarkát egy picit bevágod ollóval, s kész is a habzsákod, amivel díszítheted a torta tetejét.


Oroszkrém:

Fél csomag mazsolát, egy kis rum/rumaromával meglocsolsz, s hagyod álni.

1l habtejszínt robot géppel felversz, majd mikor kezd keményedni, mehet bele 3 vaníliás aranka/gála krémpor.Ezzel is addig kevered, míg jó kemény krémet nem kapsz. EGy bögrébe fél dl vizet öntessz, s 2 evőkanál zselatint keversz bele. Ezt a mikróban felforralod, (figyeld,kb. fél perc, ki ne fusson :) majd hideg vízbe állítod, kevergeted, míg le nem hűl, s ezt is a krémhez kevered. A krémet egy fél órára hűtőbe állíthatod, majd kezdheted kenni a lapokat, s minden rétegnél amit megkentél, szórjál rá mazsolát. A végén ezt is díszítheted a habzsákos megoldással, s a tetejére is rakhatsz mazsolaszemeket.

2008. nov. 12. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Kedves Válaszoló!

Tök jól hangzik ez a recept, de lenne hozzá kérdésem. A felvert tejszínbe kell rakni a pudingport, vagy az elkészített pudingot kell belekeverni? És ez kb. egy normál kerek tortaformába, hány rétegre elég?


Köszi

2008. nov. 12. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A gála pudingot nem kell főzni, az instant, a félig felvert tejszínbe,( jól hűtsd le a tejszínt, mert kavarás közben hajlamos fröcskölni) mikor látod hogy már sűrű, keményedik, bele öntöd a port, még 1-2 perc kavarás robot géppel, s kész, majd mehet bele az étkezési zselatinos víz, attól marad jó kemény a krém.

Ha veszel 2 tortalapot, amit még félbe vágsz, akkor lesz ugye 3 sor krém+ ami marad, azzal bevonod.

2008. nov. 12. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Oké, köszi. A Gála és Aranka pudingport ismerem, tudom, hogy nem főzős.
2008. nov. 12. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!