Milyen salátákat, zöldséges kajákat csináljak a férjemnek, aki húst hússal eszik, és az egyetlen zöldséges étel amit megeszik az a gyros?
Ha sonkás szendvicsbe beleraksz pár szelet paprikát vagy uborkát, vagy a a sült hús mellé valami főzeléket csinálsz úgy se eszi meg?
én is húsos vagyok de így azért eszek kis zöldséget is
A válasz egyszerű. Gyrost házilag. A húsevők szeretik a szaftosabb húsokat. A gyros alapja pedig a jó szaftos hús, ami kívül megperzselt, belül puha.
Érdemes utána olvasni, hogyan lehet minél szaftosabbra megcsinálni a gyroshúst - közbe azért figyelni arra, hogy ne legyen túl nagy a zsírmennyiség se. Ehhez nem feltétlen kell direkt zsíros húsokat venni. A neten sok megoldást találni, hogyan készülhet szaftos házi gyros pulyka- vagy csirkecombból is.
A fűszerezést illetően: az igazi szakács házilag készíti el magának a jóféle gyros fűszert - legalább tudja mi kerül bele (erre is van sok recept).
Az igazi gyrost pitában tálalják. Itt érdemes volna utána nézni, esetleg kikísérletezni hogy milyen lisztfajtákat ill. egyénileg összeállított keveréket volna érdemes használni hogy a pita jó ízű és minél egészségesebb legyen. A krumpli offos ilyen szempontból.
Sokféle húsból (nem csak baromfi), sokféle fűszerezéssel sokféle gyros készíthető (legyen marha, bárány vagy sertés). Ezáltal változatossá tehető és kiküszöbölhető a megcsömörlés.
Tudom még ajánlani a cézár salátát (tojással és sok csirkehússal - de lehet rántott csirkemell is felcsíkozva) esetleg a thai marhahús salátát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!