Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Füstölt csülök 8,5 óra alatt...

Füstölt csülök 8,5 óra alatt főtt meg? Nóóórmális?

Figyelt kérdés

A receptek 2-2,5 óra főzést írnak. Én jóhiszeműen tegnap délután 6-kor a gázra tettem főni, felforrás után levettem kis lángra, mert többnyire lassú tűzön javasolták.

Fél 9-kor megnéztem, a szalonnás rész már jó volt, viszont a húsba még nem ment bele a villa, ugyanolyan kemény volt, mint amikor feltettem főni. Óránként megnéztem, de sok változás nem volt, csak a szalonna puhult mégjobban. Éjfélkor vágtam egy darabot kóstolni, a hús még akkor is nagyon rágós volt, így fél 1-kor feladtam, elzártam a gázt. Reggel 6-kor újra alágyújtottam, és 8 órakor lett ehető, viszont a szalonna már annyira képlékeny lett, hogy levált a húsról, és csak cafatokban lehetett kiszedni, mert a saját súlyától esett szét.

Amúgy saját disznó 4 kilós hátsó csülke volt, januárban lett levágva, kb. 1 éves és 150 kiló volt. Nem bolti tápot, hanem mi daráltuk és kevertük neki a takarmányt.

Mi lehetett a probléma? Általában 4 óra alatt leszokott főni a csontról, most meg dupla idő alatt főtt le.


2019. ápr. 22. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Be is indítottad a tűzhelyet? :D

Tettél rá fedőt, gyöngyözött a víz? Vagy csak áztattad a meleg vízben?

2019. ápr. 22. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom, nem áztattad be elöre legalább 8-10 órára, ezért ki volt száradva.
2019. ápr. 22. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

1. Vagy nem áztattad be

2. Vagy túl alacsonyra vetted a lángot.

Nem, nem normális, a mienk 3 órán keresztül főtt, mondjuk kisebb volt.

2019. ápr. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Az elözöt még kiegészíteném:

Vagy túl alacsony volt a gáznyomás, és ezért fött túl lassan.

2019. ápr. 22. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Persze, égett a gáz. :D

Igen, fedő alatt, gyöngyözött, forrt végig a víz.

Tudtommal az áztatás nem befolyásolja a főzés idejét, csak a só miatt szokták áztatni. Én sose áztatom, és 4 óra elég szokott lenni. Meg január végi vágás, annyira nem száradhatott még ki.

Mindegy. Így jártam. Szalonna a kutyáké, a hús az enyém. Majd veszek egy kuktát, és jövőre már abban főzöm, hogy ne kelljen túlóráznom.

2019. ápr. 22. 11:02
 6/7 anonim válasza:
43%

Szia! Adok egy jó tanácsot amit sokan nem szoktak tudni!


Ha ilyesmit főzöl, érdemes a húst szétvágni legalább 3-4 darabra, mert ha egyben hagyod a belseje nyers marad és nem is fő át kellően. Tudom mert anyukám sőt mamám is mindig egyben főzőtt vagy sütött húst és a közepe nyers volt amikor a külseje már szinte megégett

2019. ápr. 22. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
33%
Tökéletes az utolsó válasz , emiatt utálom az egybe fasírot egész csirkét göngyölt húst . Felszelve kell főzni minél kisebbre , 4 kiló az nagy felület .
2019. ápr. 22. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!