Sör.
(bocsi..egy éhes férfi vagyok aki épp a vacsit várja. )
Készíthetsz mellé lencsesalátát vagy babsalátát is. A hüvelyest babérlevéllel és egy hagymával addig főzöd, amíg puha nem lesz, viszont vigyázni kell, hogy ne főjön szét. Leszűröd, kis hideg vízzel átmosod. (Még finomabb, ha a füstölt hús levében főzöd meg a babot vagy a lencsét, de a bab nem fog egyszerűen megpuhulni, ha túl sós a csülök leve.)
Ha elkészült, felaprítasz egy vörös- vagy lilahagymát apró kockákra. Ugyanígy működik újhagymával is, sőt még jobban is fog kinézni. Ízesíted mustárral. Kerülhet bele apróra kockázott paradicsom, uborka, kaliforniai paprika, vagy akár csemegekukorica is. Mustár helyett adhatsz hozzá paradicsompürét is (persze ekkor paradicsomkocka nem megy bele). Az egész bab- vagy lencsesalátát jól feldobja az apróra vágott friss petrezselyemzöld, a paradicsompürés-csemegekukoricás vörösbabsalátát a zöld korianderlevél is, a mustáros babsalátába apróra vágott csemegeuborka is mehet.
A másik ötletem, hogy készíts krumpli- vagy zsemlegombócot, esetleg knédlit és ezt add a felszeletelt füstölt csülök mellé valamilyen savanykás - például torma- - mártással. Csehországban ez elég népszerű étel. A mártáshoz a főtt hús levét is használhatod, hogy ízesebb legyen. Adhatsz mellé még pluszban párolt káposztát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!