Feta pácolása, kísérőnek?
Hallo gasztromániákusok,
bécsben ettünk, paradicsomos túrókrémmel, füstölt sajttal csőbensült harcsafilét.
Egész jó volt, viszont az osztrák pincér hozott hozzá amolyan majdnem fondü féle fetasajtot.
Ez egy fokhagymás, olívás, zöldfűszeres lében ázott.
Ez szerintem nagyobb szám volt, mint a főétel.
Nagyjából 3 hete lehetett, napi szinten próbálom reprodukálni.
Sajnos a szakács egyik saját receptje volt, így hét pecséttel védték.
Az a gond, hogy a tálalás miatt az üvegben gondolom szűrve volt, a pác olaj, hiszen az alján frissen kettévágott fokhagyma lebegett 2-3 darab, és 1-1 szál friss rozmaring volt, tehát az eredeti zöldfűszer rejtély.
Voltam közel, de még is kb ötször sült fel a reprodukciós kísérlet.
Mibe szokták, átlag?-
hasonló receptet sem találtam a neten.





Elöször is nézd meg, mit jeletn a fondü, mert valamit nagyon félreértesz!
Másrészt kb ugyanazok lehettek eredetileg is benne, amivel tálalták, csak hosszabb ideig kell pácolni, jó minöségü feta meg olivaolaj kell, nem az olcsó tescós valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!