Kacsát sütnék holnap ebádre. Hogyan fűszerezzem? Meddig süssem?
Lassu tüzön, kis vizet folyamatosan alá téve, só bors, majoranna, fokhagyma mehet rá.Tepsiben, de alufóliával letakarva, fényes fele a kacsa felé, ahány kiló, annyi óra legalább.
Féidőben megfordítani.
A kacsára csak só és bors kell, alá kacsazsír és egy kevés víz. Alufóliával lefedve 1-1,5órát párold utána vedd le az alufóliát és addig süsd, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre.
Sok sikert!
A kacsa belsejébe feltétlen kell majoranna,hogy a "kacsaízt" elvegye. A bőrét pedig vagdosd be,hogy a zsírja kisüljön. Ekkor lesz ropogós a bőre,Én baromfihoz nem szoktam fokhagymát tenni,mert az nem illik a baromfihoz. De ez ízlés dolga.
Az alufólia fényes fele azért kell belülre,mert így jobban sül. Ha viszont hűvösen akarsz tartani valamit,akkor a fénytelen felét kell belülre tenned.
Mi sütőzacskóban sütünk mindenféle húst.
Nagyon jó egy a saját levében párolódik illetve sűl kettő nem is koszolja össze a tepsit.
kb: 2 óra legalább kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!