Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lesz csípős a hús?

Miért nem lesz csípős a hús?

Figyelt kérdés
Kfc-s csirkemellel próbálkozunk itthon (sima rántotthús+chips), már nagyon sokadjára. Chili cayennet használunk és rohadt csípős még a sütés előtt, utána viszont egyáltalan nem, mindig olyan mintha sütés közben menne el a csípőssége, pedig majdnem egy zacskóval rá szoktunk szórni a húsra, próbáltuk már a lisztbe is, tojásba is de semmi, a chips is rohadt csípős és sütés után semmi. Valakinek esetleg valami jó ötlete erre?

2019. márc. 16. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Valószínüleg a paprika nem jó, amit használsz.
2019. márc. 16. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
A hő hatására lebomlik a chipsben található fűszer.
2019. márc. 16. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
71%

A fűszerek, íz- és aromaanyagok zsírban oldódnak fel. Használsz elegendő zsiradékot? Természetesen nem arra gondolok, hogy csucsognia kell az olajban vagy a zsírban, de ha nem használsz egyáltalán vagy nagyon minimális mennyiségben, nincs miben feloldódnia az ízanyagoknak.

Vagy nem jó minőségű az a paprika.

2019. márc. 16. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Kotányi őrölt chili cayennet használok, és elég olajban szoktuk sütni. Mit kéne akkor helyette? Csomó receptben ezt írták és mégse lesz csípős...
2019. márc. 16. 22:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs jó tapasztalatom a Kotányi füszerekkel (mellesleg rengeteg no-name füszer is ugyanez, pl tesco saját márka, ugyanök forgalmazzák), sokkal többre mégy, h a magad veszel igazi chilit és közvetlenül felhasználás elött töröd össze, nem darálod!

Ezen kívül magára a húsra tedd a chilit és csak utána panirozd, akkor a húsnak lesz íze és nem a panírnak.

2019. márc. 17. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én jó erős házi csípőspaprika port használok hozzá. A húst besózom és szórok rá a paprikából. Mindig jó csípős marad.

Bundában pedig ami nekem bevált: Liszt (sima búza finomliszt) tojás liszt tojás és a végén durvára tört kukoricapehely. Nagyon jó ropogós lesz

2019. márc. 17. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én a felvert tojásba teszek erőspistát vagy chilipelyhet.
2019. ápr. 2. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!